.:allahu:.

Wednesday, December 30, 2009

.:welcome 1431H and 2010:.

new year is back...!
tetapi kali ini saya membawa diri sebagai seorang mahasiswa universiti malaysia pahang...
dan akan meninggalkan pelbagai sejarah yang menyelubungi diri sepanjang saya menarik nafas di bumi-Nya selama hampir 20 tahun ini...
but anyway, everything going to be pasT by now and a new life is coMing up....
and i dont care about anything anymore..
my focus is more to myself and nOt peoples heart...but maybe some certain people that i still lOve and care...=^.^=
thank you for supporting me....i really appreciate that and kind controlling my emotions more and be more professional in the fuTure....dont cry2 anymore...lol
forget the past even though we already make it the best we can...thank you Allah for showing me the people who i can trust and never be trust, which peoPle can be friends or nOt....and i wish to trust and be friends again...^.^
that teach me eVerything....

salam tahun baru buat semua....
jaga2 spe yg kuar midnight mlm ni utK smbut taun baru especially romateku Marissa...hehe...
take care always...n Allah always protecting you...

HAPPY NEW YEAR EvE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: cam buat wasiat la pulak rasa...buat ibu tercinta yg selalu bukak page ni..i love u and abah so much...take care always....muaaahhh..
and buat nur izzati, "dont nakal2 di Arau sana...:P"

Saturday, December 26, 2009

bAksis pErtama ku



waaahhh..
kepenatan sih hari ni..
budak-budak u baru nak berpusu-pusu datang ke mari, aku
sudah seminggu awal datang sini...
ape cer? hehe
bkan sminggu ja, cuti aku dah mOlek2 sebulan lebih terus jadi dua minggu...iTu pn lompat2...
seminggu balik, seminggu ump, seminggu balik....
well, baru2 ni uMp unDer HEPA n kOr suKsis mngnjurkan pRogram bakti siswa di kUala lipis, Phang...
ala, yang aku dok kecoh sblum ni kena ulang aliK balik Ump kerana inilah...
kerana ak ajk pErhubungan luar...
tp bermulanya program itu ak diletakkan di bwah jagaan u'kaSyah iaitU aJk samBUtan dan jEmpuTan...
meaning ak just mndengar arahan daripada ketua sahaja la...
kalau tak ade, maknenyer tak yah lah buat kerja walaupun kadang2 ak sebagai reminder kepada ketua aku..da memang kerja anak buah kena alert dengan tugas yang diberikan..bukan just goyang body ja...
haha..tp ak ade gak tak buat kerja pada certain2 time..
pada hari ketiga, bdan ak mmng dah memang tak boleh berfungsi lansung...sbb badan ak dah membongkok kerna mencuci pinggang mangkuk terlalu lame...
empat jam tuu..memang pecah rekod la...tp tabik pada jana cHan sbb mampu bertahan...tapi tidak la seteruk mencuci pinggang mangkuk...die pn just buat yg simple2 yg tidak melenguhkan...aku nak juga membantu...sbb memng terasa serba salah giler kalau tak dapat membantu...bukan seperti certain org....
tp kerja yang tinggal hanyalah mengangkat meja, kerusi, loyang...memang berat la...dan sngt ramai yang buat kerja mengangkut tu...

saya ckp disini bukan ape...kerana ade yang menegur masa meeting selepas program mengatakan muke sesiapa yang ade kat slide tu memang korang tak buat kerja...dan salah seorangnya adalah aku...
ingat nak bangkang time tu tapi rasanya itu macam untuk kepentingan diri, jadi aku pendam kan sahaja....
maaf, bukan tak buat, tapi memang dah niat xnak buat...
sbb kalau buat pun akan sakit hati orang memandang ja....lebih sakit mata yang memandang buat kerja sambil lewa dengan mereka yang tak buat kerja lansung, betul tak?
kalau tak betul tu tak tahulah....
cume entah kenapa pada malam kenduri itu sahaja aku xnak buat kerja....
sory pada yang terasa dengan aku sebab just duduk tengok korang buat kerja...

but mostly, i like the relation we made eVen only just for a moment...
especially to my suksis friends...
i really respect them all...
tenkiu fror the moment we had together....
rasanya korang la yang the best pernah aku jumpe sepanjang aku menatap sebagai pelajar di universiti...
sedangkan classmate ak pn tidak seperti kamu semua...
tenkiu so much....
with family angkat di nik aGro tanjung gAhai

=^.^=

Friday, December 18, 2009

low yat

tarikH: 18 dIsEmber 2009

hari ni ak jlan2 g low yat..
mmng da pLan nk g sNe...
sbb printEr dkwat ku hbis...
biase lah..
pakai utk kegunaan sndri memang kena beli oRi...
kalau tak menyesal..
lgpn malas nak nyusahkan diri suntik ubat dalam printer tu..
cian printer tuh..nangis kesakitan..hehe
ak kalau bab elektronik ni mmng cangang skiT...
kedekut...melaenkan kalu hal bab keje2 nih ak tak kisah...tP uTk suke2 ssah sikit kOwt...hohoho...
tngah hari tu bertolak ak n ibu g sane..
sJe ajak ibu..
snng nk suruh ibu support smue...
yelah kita kn student ag...mne nk cekau duit time cuti2 ni...tu pn kna inVestigate nk buat pe duit kalu mntak lebih2....normal la tu bg seorng pelajar yg x berkerja tp kerjanya mnuntut ilmu tanya mne duit kuar, buat pe ngan duit...tp sesetengah org x brape suke kalau di tanya walaupun sebenarnya sekadar utk mengetahui...mngkin sbb die tak pernah hidup ssah kowt...jd, tak yah la ambik hati sngat dngan org begini...

so tHEn, da sampai tu ak g beli tiket....naek monorail..
tau la kL cuti2 ni cmne...jem, planta, marjerin, roTi semua ade....
da smpai tu trus naek tngkat 3...tmpat ak biase beli peralaTan komputer la..
da nme tMpat tu pn low yat...tak kan nk cari paso malam plak....
usai tu, ibu habak nk usha camera..
ak pn bagi lah laluan...
sbb da alang2 datang cini, baek cuci mate skali...
tHEn ternmpak camera cybershot model trbaru pnye..
trus die balun...mhal xyah citer la...
mmng mahal pn...
ak diam je...sbb ak da niat nak beli benda laen kalau ade duit nnti....
nak lik tu, ak tnggalkan sekejap ibu ak kat lobby bawah tu sbb die habak nk tanye something kt org sOny td...*comel..lol..*
nk dkat 15 min x smpai2...
ak pn cari la..
sah, ibu ak da ssat rupenyer..
die gelak je masa nmpak ak panggil2 dia dari jauh....
"Ibu try cri jalan td. tp keluar2 jumpe pokok kristmas...tu yang ibu muskil tu....bila masa dia letak..."
ak just geleng kepala ja bila da jumpe ibu ak balik...
ibu2, sayang ibu...nasib baek tak lost....
tidak mana hendak ku cari ganti...hehehe...lebih2 plak..

lalalala....


huu...
mnggu terakhir sebeLum kelas bermula ni adalah yg pling bz sekali..
bukan itu shaja..
serasa saya balik2 sahaja dripada bercuti semester yg tak aman
ini pun akan muncul pula kerja yang bertimbun2....
yelah bnda tu nak di persiapkan..
hal remeh yang hendak difikirkan...
dngan dugaan daripada-Nya...
biasalah..kita ni ckp je lebih..tp buatnya tidak...itu namanya janji meLAyu...
dan saYa pun sudah mula berasa malas nak fikir l
ebih-lebih mengenai apa yang org akan fkirkan tentang perjalanan hidup saya...
kerana apa? kerana semestinya manusia itu akan
nampak yang buruk sahaja dan perkara baik yang selama ini kita pernah buat seakan-akan tidak pernah wujud....
yg nampak itu mngkin bagi saya adalah sahabat, dan yang buta itu adalah musuh...mungkin...
kerana saya pun sudah tak pasti dengan keadaan dunia zaman moden ini yang manusia beria-ia mengaku mereka adalah profesional pa
dahal tidak....
lagipun kini sudah bermulanya tahun baru..
1431H..bermakna, akan bermulanya cabaran baru bagi hidup saya walaupun sbelum ini pernah mengalami pengalaman memiliki rakan yang saya sudah anggap sebagai sahabat...
mngkin silap sya juga kerana terlalu beremosi dngan persekitaran saya sekarang ini...
malahan bgi saya, semua ini adalah bnda yang teramat baru bagi saya dan sya tidak pernah mengalami pengalaman sedemikian....
dan sya akui, semestinya keadaan itu akan wujud kerana sya jenis yang berfkiran amat terbuka..
mungkin jua kerana teramat terbuka itulah yang telah memakan diri saya sendiri...

well, yg pasti tahun baru sudah menjelang...dan saya perlu persediaan yang tinggi dari segi zahir dan batin jiKA mahu sama-sama berjuang di dalam dunia penuh cabaran dan dugaan ini...
biarpn tahun sentiasa silih berganti, kiamat juga smakin menghampiri pasti...
dan saya pasti akan ada yg tidak akan duduk diam melihat saya tenang tidak kira di mana sahaja...
dan itu sememangnya dugaan yang di kurniaakan oleh-Nya utk saya atasi sndiri...
dan yg pasti sya hanya mampu berdoa a
kan kesejahteraan seluruh umat islam di seluruh dunia termasuk diri saya sndiri....

diDi, nme timangan ak time skOol dlu...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: adeh, lusa da nak kena balik...xmo2!!
mode: nk cuti lggiiiii

Thursday, December 10, 2009

.:ak dan rasMi:.


wah....pnat sangat hari nih....bahu dah mula lenguh2 tidur dalaM vaN...
bru blik dri kuala lipis..mcm x cye jer akhirnya aku jejakkan jua kaki aku di sana...walaUpun bUkan uTk bersuka ria, namun masiH boLeh dibayangkan keadaan sebenarnya bandar kecil tanah kelahiran penyanyi terkenal malaysia, datO' siTi nUrHaliza...

well, sePErti yang telah dinyatakan di atas, kedatngan seramai 8 oRg pelajar uMp adlH bkan utk suka2 tetapi kerana urusan tidak rasmi yg mEmbawa kami ke sana...
tujuan uTama adalah demi utk melihat keadaan sebenar tempat yg akan dijalankan oLeh kami pada peNghujung bulan disember...bermkna dah nak dekat dah....
dan aku selaku aJk pErhubungan luar adlH diantara org pEnting yg perlu ada di sana kerana ak sendiri tak dapat nak bayangkan keadaan sebenar kg itu sePerti yg diceritakan olEh wakil yg pernah pergi ke sana sbLum ni...
memang agak mereng kepala juga la mse memikirkan layout sebenar kampung tuh....bila smpai ja, mmng jauh gebenor dri ape yg aku fikir..keh3

wah, org penting....xcaye ak leh wat keje kan...yelah sblum ni ade ramai yg cmplain ak x buat keJE...yelah, siapelah ak smpai perlu nk bg tau stu dunia yg ak buat keje....
tp, tu cerita lame...yg pnting ak ade buat dan ak selesaikan...dan kini, ak berada brsama-sama dngn mereka yg menyakini kebOlehan ak kerana melantik ak atas dasar bOleh buat kerja, dan ak tUrut sama mngagumi kreabiliti mereka menguruskan projek besar2 ini....malah seluruh kumpulan itu..bukan hanya mengharapkan seorng sahaja yg buat kerja....
sempurna atau tidak adalah urusan Dia...kerana kita tahU diri kita sudah buat yg terbaik...

hahaha, ak da mule merapu..tak mngapa..tu benda dah lapuk...
lagipun, kita masih muda dan banyak perkara yg akan kita jumpa dan mngkin lebih teruk lagi...
mungkin itu salah satu dugaan daripada-Nya yg belum pernah diterima kita dan untuk mnjadikan diri kita lebih tabah....keRana Dia tahu stakat mana kemampuan kita utk menhadapinya...
kalau tidak masakan kita dijatuhkan dugaan begini..
mcm juga dugaan dalam bercinta...pasti ada aral melintang...kalau tak melintang, menegak...hehe..aku lah tu...

setelah mngharungi perjalanan seawal jam 620 pg, sekitar 945 kami tiBa di bandar baru kuala lipIS...
memang awl aku bngun hari nih..
first tIme tak dapaT tngok matahari d bUmi gambang nih sepanjang ak stay sorg diri di bilik bertemankan yg laen....
balik tadi pun tak dapat gak tngok matahari atau Matahari xdpt tngok kiteoRg ari nih....hahaha..mcm tngOk bnda sama ja....pergi pn cmtuh, balIk pn cmtuh...
tapikan, mmng kaw2 en yg bawa kami tu..giler laju....ade skali tu rase mcm dalam roLler-coastEr pulak...
tHen bertemankan mereka2 yg sngat profesional, bergerak ke destinasi yg pertama....
hospital kuala lpis...ni la kerje aku...
call oRg yg berkaitan dngan program ak utk sama2 mnjayakan program ini...
call...yup, ak brjaya mngatasi fobia ak utk call mereka yg tak dikenali....
sbb ade org yakin dngan ak yg ak bleh call...yeah..thanks pda yg yakin pada keupayaan ak walaupun pada asalnya bukan ak yg call...
dan cadance bnyk bantu gak dlm slesaikan fobia ak nih..lihat gaya die brcakp dlm telefon dngan yakin walaupun pernah call salah oRg *hahahaha..*, die truskan aje....tenkiu so much cad...love u and miss u...hehe
balik dri rumah ak try plak buat..
perghh, nasib baek brhasil walaupun beTapa sebnarnya ak rase nk ltak jer phOne tuh bila org yg ak call angkat...
yeah, ak brjaya mngatasinya....

dan hari ni, kami pergi brjumpa dngan org2 yg berjaya di call iTu uTk mnghntar surat prmohonan secara rasmi....
dah alang smpai cini, surat pn dah ade, just send jelah kan..
nk riso pe....
n skang nih nk tnggu balasan daripada mereka...kalau xdpT baru aku tRy call....

next bru kami melawat kawasan..
perghh, mmng sngt jauh la...ak ingt dekat cam leh jlan kaki ja....last2 penyediaan transpoRt itu pNting...
tHen bertemu pula dngan ketua kmpung...atau orang di sana pnggil dngan panggilan tumpat dan bukan nme tempat....
slesaikan pe yg trbuku di haty...
part ni ak kurang maen peranan sngt...
tP kg die agak mnarik..
kalu x tngOk betul2 mmng nmpak cam hutan jela...
kolam mmancing die, perghh...ni wat ak rase cam nk join nih...
heee

last skali lwat nik agRo tnjung gaHai...
ni x bnyk sngt sbb smue da pnaT....
hnye amar n kak yAn ja yg menyertai meeting dngan mereka di sana....

skitar jam 4 ptang, kami mla brtolak pulang k uMp..
tp snggh makan jap...xtau kt mne...sbb ak lelap mata..bukak2 ja surh turn g makan...hehe

dah kenyang tuh pe lagi, smua buat taik mate otw nak balik U....
tp serius sngt laju....
satu jam ja kami dah smpai kat highway pantai timur...then lpas tu aku dah tak bOleh lelap....
tu yg depa habak pergi pn cmni, balik pn la ni gak...
ak gelak ja lepas tuh....n i really precious eVery moment i had toGether today...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: just bE yoUrself...u are the one who know the truth...

Thursday, November 12, 2009

.:pAso mLm:.

yo, salam minnasan...gEnki desu?
hahaha
sEjak akan mengambil suBject jePun nih, beria2 ak lyn viDeo clip j-poP....hehe
kLu si laiLi tau nih hbIS ak kena kerjakn..huahuahua...
well, bukan cerita nih yG nk ak nk smpaikan walaupun ak rindu kt die...
mlaH x_clasmatE ku d maTrix n sKool...kLu depa dngar cErita pe yg berlaku pd ku spnjang ak di uMp nih pasTi gelak sakan...hehe
diba oh diBa, mcm ak x tau pLak ko....*sengal*

smalm tmatlah paper fiNal ku yg ke empt belas...eh, empat ja...
ade ag 1, tOs pLak...bkan tos mkanan tuh...xnmpak hRuf 'O' tu beso..hehe
it is tHeOry oF sTructure...
so ingtkn nk release tenSion ngan jln2, ak pn pLan nk g paso mlm berhmpiran tmpat kami..
jLn kaki stngah jam ja pn...
xyah ssah2 sewa kreta...
bdn sihat otakU cerdas...hehe
sO, seperti biase, ain yg dpT mmbace pemikiran genius ak yg sngal ni mengajak ak seblum ak mngajak die...
dn ak pn ngan lajunya jwb yer...
dan ini meruPakan first tiMe ak g pasO sem nih...
sBb slalunya ak g ngan clasmate yg laeN...tP sjak awl sem nih depa x ajk, ak pn xnah g dah....*n ak pn x brani dah nk ajk...*

so bngun dri tido ptang smalm dah mmng nk dkat kuL 530...
sbb jnji nk g kUl 530..
ain call, ak habak tunggu doplo min..die pn fine ja...
smpai2 kt bus stand kt ump tuh, ade sorang ag lak nk g...xpelah surh die naek moto pn xpe...
sbb kiteoRg pn dah niat nk jLn kaki...
yg lg 3 org shbat ak dah jln dlu...
tinggal lah ain n deng jer..hehe cian lak depa....
sO, start jln tuh, ak dah dngar dah bnyi bus kt blakang ak dah..ak ingt bus ump..
tngOk skali die berenti seblah kiterog lak, ajak naek nk hntarkan...
rahmat alam rupenyer...*mmng raHmat lah ak dtng lmbat...*
ain dah angkat tnGn x mo..ak dah pn naek da pn..
nk x nk die pn naek skali...
ak gelak2 jer....dpt naek bus free tang tu gak...
ain: bdak 3 org tu jln cmne...
diBa: xPe, nnt ak sURh pcik tu berentikn..

last2 trsermpak ngan depa, btul2 pkcik tu berenti...
ain Y dah lmbai2 dah kt kami...
ak lak lambai surh naek...yg klakar nyer deras je bdak brtiga tuh *ain Y, eiRa, ziLa* brlari dpTkn kami...
hehe jimat mase...

smpai tuh, trsermpak sama fin..msti lah bRdua...hehe *fewiTt....*
fin tNye dtng naEk pe...
ak ckp naek rhMAt aLam secaRa percuMa...
die srius x caye...
hehe, ak sengih jer....
bLik tu baru tbah jalan same2...
lYn hbis lah..
xprnah ak lencun cmTuh....lOl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: bUAt baek biar brpada-pada, buat jaHat jNgan sekali pUn....biarlah manusia iTu hendak berkata apa pn, asalkan ape yg dilakukan adalah kerana-Nya

warnIng: ceh, manusia...gD luCk fOr da lasT paper mY friEnds...i cannot wait tO go hOMe n meet mY loVely famiLy...yippieee....

Sunday, October 25, 2009

owh M16 ku...

tarikh: 25 oCtoBer 2009
tEmpat: bukit rangin, kuantan, pAhang...

huh....mmng hari gmpak lah..
segala penat lelah ak slama dua hari ini brbalas juga apabila tngan yag bergetar ni memetik picu M16 bUat pertama kalinya dalam sejarah...
mulanya agak menakutkan juga...sebab badan sudah mula hendak menunjukkan tindak balas sedang berasa sakit yg teramat...
sbb selama dua hari berturut2 kami kena berlatih mengenal M16...mknanya, spe2 yg x dtng hari sbTu xlEh datng hari ahad uTk menembak...
well, dngan gigihnya ak brusaha juga dtNg walapun tNgan knan ku masih blum daLam keadaan sempUrna sepuhnya...*rase mcm xakan sembuh jer...* kerana panahan free sTyle cOmbat hari tuh...
huhu...xpe2, sEtiap pengalaman iTu menGajar erTi hidup sebnar...
dan setiap pengalaman itu biarlah bersesuaian dengan diri kita yg sebenar dan bukannya dibuat2...
dan juga dngan niat yg beTul...
wah! berCeramah plak ak...
ehem, back to the sTory...
mulenya si dia call..tngOk jam, Allah, belum pn pkul 6 lg koWt...hahaha...
ak dngan gigihnya mnjawab setiap panggilan si dia...*sbb si dia ni tahu yg ak mmng liat btul nk bngUn pagi bbuta cmTu..lebih2 lG time tu tngah ujan...*
so, selang lpas dia call dan ak pn trtido balik, ak pn bangun la dngn liatnyer...
smbil bersiap tu bleh plak ak lyn lord of the ring...
kwang3...
pe daa...
mcm2...
tHen, dngan menaiki bus ala2 rapid KL miLik UMP tu kami pn tiBa di bukIt rangin, sekitar jam 845 pg...
mmng bermbun pn masa kluar dri bas rapid tuh...
setibanya di sana, selepas buat rOw call, kami dibri srapan pagi...
tHEn brbaris lg slpas hbis makan...
tetapi kali ini uTk taklimat dan panggil nama uTk siapa yg menembak dahulu...
tahap 3 sudah bergerak k atas utk menembak mnggunakan revOlver...
dan kami pula uNtuk menggunakan M16..
wah, mase dia panggil nama tu, dup dap dup dap ja jntung nih..
ye lah, tembak pakai peluru hidUp kowt, spe yg yg berdebar..even yg dah prnah g PLKN pn walapun pernah mnjalani aktiviti ini trut merasa perasaan sama....*kira mcm kOngsi perasaan lah ni....hehe*
tHen, sementara menungu giliran tu, sudah bergema bunyi M16 mengaung2 di udara...
bila difkir2kan semula, sedap juga dngar...
bergema di angkasa raya...
tP mngkin juga menyakitkn skiranya ak berada di dalam situasi perang...
subhanallah...
agar KAU melindungi kami daripada malapetaka itu...
melainkan KAU yg mnginginkannya....
well, tHen bila tiba giliran ak, ak ngan jaja laju ja mntak en zul dok sblah kami..
jaga kami la pe lagi..
heheh
mula2 dua pluru dlpaskan sBGai tester..
tHEn g tngOk...
ak tngOk mase mula2 tu...
aiyooo, kosong ma papan tembak ak...
hahahaha....
mnelah ak tau guna M16 nih..
klu M16 kT megamall tU ak pRo la...hehe
then next, die surh smbung lagi baki yg ade...
ngan gaya menyiarap..
perghh time tu Allah ja yg tau betapa skitnyer pinggang ak..
tP sakit lg tlinga ak yg berdesingg sbb bnYi M16 tu bila dilpaskan...
yg besnyer, smua marah spe yg lpas kan tmbakan yg prtama tuh...
sbb depa skit tlingan bila dngar...
hahaha pdahal iTu adalah ak...hehe
jngn marah shabat2 ak..
tIme ak ak da cuak, maen lpaskan je pn....smbil tutup mata...kwang3...
then da hbis gaya mnyiarap, buat gaya duduK lak...
huhu, yg ni ak da pro skit...
da bantai smua pluru dalam tuh, kami diarahkan g tngOk la kehebatan masing2...
ak just dpT 35 ja..
sbb ape?
sbb ak bnyk bnTai kt perut kOmunis tu...hahaha mngkin ak tnGH lapo kowt time tuh....
owh, lupe lak nk habak...
papan markah tu merupakan gambar komunis yg x kacak gambarnya..
hehe
lastly, hadiah dibrikan kpada pemenang...
mmng cun lah...
hebat butl senyap, cheps n hElmi..
3 proshooTer dalm squad kami.....
wah..xsangka korang yer....
n tHaniah kpada pemenang lain sperti Cadance, marisa n mida..
kaw2 korang bantai kOmunis tuh...
lbih2 lgi marissa... g bantai kepala kOmunis tuh smpai brkecai...hebt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: hidup ini tidak pernah sempurna...manusia akan sentiasa memandang kiTa dngan perbagai gaya dn rupa...namun janganlah kerana pahit, yg manis dilupakan....kita juga x semestinya sempurna di mata orang, dan orang x semestinya sempurna di mata kita....so, sentiasalah kenangi masa gembira bersama agar kita mampu melupakan masa duka bersama....

Monday, October 12, 2009

raYa lG....


fuhh..mggu ni truk btul ak dikerjakn...
x rase cam cuty da pn....
gIler buTter pack ngan bznyer...
aduaii...nK study pn xde mase mggu nih...huuu
maaf la pDa yG segRoup sama aK n menggu kerja dr ku ini....
mmng ske wat keje last minute tul...hee
mesTi lPas ni xde org nk group ngan ak lg dah....
hiii...

smalam berakhirnyer hari bz ak utk smggu yG lpas...
slamat jamuan raya suksis di adakan...
malahan dengan jayanya..
kdatangan para VIP sperti Tuan Haji Mustafa turut memeriahkan majlis..
walaupun terdapat banyak kekangan terutama di bawah kawalan ak namun semuanya nampak berpuas hati...
dan ak pn sudah malas nk bercerita lebih....
terutama dalam mencari kesalahan orang...
lebih baik ak mengaku ksalahan sendri dari mncritakan ksalahan orag lain...
huu..
tP dalam apa2 hal sekali pn, ak bersyukur sbb majlis itu tlah berjalan dengan jayanya...
makanan pun menyelerakan walaupun masakan squad sendri....heee
pNat gak jAdi PA syStem nIh...
kena sentIasa peKA dengan keadaan sekiTar kita...
kalu pape hal, mata2 akan memandang kIta dLU berbanding orang laen...
well, seawl jam 615 ak kena brada disana...
majlis akn bermula sebaik sahaja ketibaan VIP...
sO biaselah kan...yg kena ada kat sana awl2 adalah PA system dan pelayan VIP...normalah situasi begini...
nak x nak, mOtor pijan menjadi mangsa ak..
ye lah, nak jalan kaki dari bLok ak ke dewan banqueT tu sedikit punya jauh....
dan dengan rasminya hari itu ak menjadi minah rempit UMP....hahaha *buKAn ak yg ckP tP orang laen tau...*

da smpai tu, ak pn periksalah apa yg ptut sambil mendengar arahan drpd bukhari a.k.a bOb...
tHen lepas tu, yg laen nk balik, ak pn pe lagi la, pergi pula menjemput ct...
sambil tu ak pesan pada dia bwakkan baju ak...
then dari situ, merempit lg ak bwak ct pergi sane....hahah
usai sOlat maghrib tu, ak pn masuk la dewan banquet tu....
agak awl la juga sbb ramai lagi yg x kunjung tiba...

tHen, bermulalah majlis gilang gemilang tuh...
walaupun secara sederhana...
namun lakukan apa yang termampu dilakukan...mengikut keuTamaan...
haha, yg x leh tahannyer, amar bagi ucapan..
wow, da mcm menteri malaysia k 15 da pn ak tngOk..keh3
wlau apa pn, oVerall, it stIll da best....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: giLer fOrmal aYat ak kT ats tuh....heeee

Saturday, October 10, 2009

fRee stYle cOmbat tOurnamEnt

wahh..sakit gila bdan2 ak ari nih...
nk bngun siKit pNye seksa...
nak tau sbb ape?
waaa, sbab ak jOin free stYle cOmbat yg dianjurkan o kO-Q siLAT oLahraga...
mmng la tngok tJuk pn da tau....
dan ak bukan la ajk trtinggi klab nih sbb ak bdak kOmpang..hahaha *klu nk kawen mehlah jEmput ak..*

perghhh.. mmng penangan hbis la..
bukan niat asl ak nk join pn mmule..
tp ak xleh nahan bIle ade oRg mrayu nih...hahaha
spe lagi la klu bkan zuLhiLmi a.k.a. senyap...
kLu die mrayu kalah baby wooo gua ckap sama lu....kih3

ak pn oKeh lah..
bUkan pe..bukan senang nk dPt medal free..lg ngan siJil...sbb x ramai peserta wanita yg jOin nih...
ak pN maen tikam la masyukkk....
skali masyUk lawn bdak silat da...
mne x kalaH...
da tu, ak trtumBuk lak mUke die..
isyEh, hilang maRkah ak dOwh..
sian kT Su yg kena lwan ngan ak tuh...
lebam2 muke die..
ak lak? hahah lengan kanan ak hbs kebiruan...mcm kena kiss lak..hahahaha *jngn fkir yg bkan2...sensor...hahaha*

dishOrtkan crita, ak pn pkai la apetah penghalang badan tuh...
da rse cam gergasi pn de gak..
maskot pn de gak....
rse cam orang mengandung pn de gak...*sbb bnda tu wat kita nk jln mengangkang...ye ke ayat ak nih...?*

5 minit..
dngar cam sekjap je kan..
tP da masyuk glanggang tuh rase cam sejam pn de gak...
pitam, nk mati pn ade gak time tuh..
mne la prnah ak wat kerje gIla menumbuk orang nih..
ak ni style je grang tp tumbuk cam tumbuk tepung buat kuih....
mmng la undang2 x mmbenarkan mnggunakan slaen penumbuk ngan penyepak...
ak lak advantage pd penUmbUk keramat nih...
tp last2 melecet gak tngan ak..

pgi nih ade gOtong royong kT masjid lak tuh..
aduh, sah2 la muke ak xdOp....
xleh nk potong2 sbb tngan sakit..wuuuuu
pedih x trkata rasenyer...
spe lah yg boleh ubati ksakitan nih...?? *woNdering...*

=^.^=

Tuesday, September 29, 2009

kElas mEmanDu aDiBa???

wah, mmng sYok lah...
hari ni ade uMAh terbuka eN zUl kT tman tas lOrong 40....
ruGi bg yG x g...*hehe saje nK wat sKit aty...*
ak pe laGi, da oRg wat uMAh trbuka, ak pn terkam la...
ajak satu bLik ak jOin...
tHen bria-ialah kamI membuat prtandingan mNcari kreta uTk diSewa...hahaha
mmng mcm2....
ak, mArisa, cT n kak aiN bergEgas la meNuju k sane...sBb kak ain puAse suNat...so nk bG dia mkan uTkberbuka...

tHen kdatangan x dsangka, trseremPAk lak nGAn tUan SAmat....wah, mmng lUcky lah....
berboRak skali...marisa siap nK bErkAwat lG dpan tUan samat..mse kwat xnk kwat...keh4

tup tap da nK blik...sbb cT n marisa ade discUssiOn..kak aIn lak nk siapkan psm die..so mmng kna bLik awl la..
ag pn ak da jNji sama piJAn nk kuar dnGan dia lak...heee
tHen siap pLak nK brshOping kT giant..
ak pn ikut lah bwk....sbb drivernyer adlh ak...hehe

dLm skitar jam 10 tu smpailah kT uMp lak...
da hntr depa, ak tunggu lak piJAn..
call 2 3 kaLi x trangkat...
tHen kali k-4 angkat, masya-Allah, berdengung...
rupEnya dalM blik aIr die angkatnyer call ak...kurang asam bOi bTul...ptUtkah...aiyoyo, xrOmantik lNsung la cik abang syg ni....hehehe

tHen da smpai, tUrn kitorng lak..
pRogram aslnYer nk tngOk laTe niGht mOvie..tNgok da tUtup laK kT truntUm sane...aisYeh, ak brU nk kaYAkn trunTum tU da tuTup..hBEh cMne...hAmpeh tUl...
last2 ak lApo...g la bNtAi McD kt TC lak....
amBek parKing yg brbyar...

haaaa, ni part yg best skali...
tiMe Nk bLIk tu, piJan mntak ak ajar die cra Nk dRive kreta...
wah, dngan bangga daN yakinnya ak serahkan kreta sewa iTu pdanya...kelas giTu...
ok, fIrst step, ak kasi die bwk dlM stu parking brbyar kT tc tu...
kslahan pertama, blEh lak die x kenal mne kiri mne kanan....
pNat ak memusing string kreta tu....
ak gLak bgai nk rak punye laH....
cian die ak glakkan...hehe, sOry syg..nk blajo mmng cmTu...

oKeh, dah yAkin mne gear 1, 2, 3, 4 n R, kluar dri parking tu....*gear 5 kreta tu x dak..serius ak ckP!*
orait lah..
cUme x dpt budget bila selokoh tu..hmpir2 gak nk langgar bumper blah knnn tu...
ak yg tnGh fkir duit time tu trus ak cpat2 psingkan stering kreta die....fuh, slamt babeee....

then simpang 4...ala, smpang nk kuar dri TC tu....nsib baek kreta x bNyk...
ak surh bwk, die g tkan brek..ok lah tu..mmng bEtul pn..tP masalanyer die brek kt buKit...
fuh, ak da bErpeluh da..
bLakang ade kreta lak....
direct ak jerit tarik handbrake! laju ja dia pham...
da tiME cuak2 tu, pasl x lpas bUkit, trus dia kluar dri kreta..nk surh ak bwk rupanyerr..
hahaha..
ak ingt pe lah..
nk tido kt tc k ape..hehe
ak pn tkar lah..
relex je bwk...
pdalahl time tu die da cuak hbis da...ak snyum ja..
trus ak hbak, kt simpang permatang badak tu nnti ak kasi die bwk...
die pn ok ja...
ak pn OK!

then sprti yg ak jnjikan, ak kasi die bwk...wah, ok je...
mngkin sbb kena tEngking ngan ak kUt yG wat die nervous hbs..
jaht tul ak nih..
haa...
nk masuk ump lak..
tnGok gak jam..
dak pkUl 2 leBih dowh..
pijan da cuak da bile ak ckp masuk ja ikut pntu gerbang tuh..
die lak tkut maty tngah jln kt pntu msuk tuh...
ak lak habk dri maty kT highwat, baek mati dpn pak guard, ade la gak paedahnyer syg oii...
hehe die ikut lak ckp ak...
sbb die nk blajar tukar dr gear tinggi k gear rndah...

brenti dpan tuh ak da brdebar sbnarnyer..bkan sbb kna thn k ape..
ak takut kreta tu maty ja..hahahah
mmng cuak lah..
bleh lak kreta tu oke lak...samBil brlagal tayang kat matrik lg..siap leh borak2 lg ngan p cik guard tuh..
haha relex je babe....kita xbuat salah nk risO pe mSuk dri mnE pn...
iTu yG slalu ak amLkan...
bLEh lak p cik tu bg ajrn sesat kt piJAn..da la pNye trenjut2 kreta tU, sruh tukar gear 4..ae yG kena sekeH ngan ak lak ni...
hehe

da masuk uMp tu, slamt da...alhamdulillah...
smpai parking...bLEh lak maty...hahah mmng sngal lah..
ak gelak je..
jnji slamt smpai babe...kcoh pe...hehehe
siap pijan msj ak, mintak ajr lg...
ak lak jnji nk ajr die bukit lak lpas ni...lOl
wah kelas gItu...hehe *malu sNdri...*


p/s: pijan tau bwk auTo ja...die try nk pratice bwk manual cam ak...hehehe

Sunday, September 20, 2009

Selamat Menyambut Hari lebaran...

alhamdulillah, slamat juga ak dan keluarga menyambut hari raya pertama...
walaupun hanya di kuala lumpur shaja...
hahaha jnji kemeriahan tu ade...
bangun seawal jam 630 pg, lpas solat tidur lik..
hehehe..lpas tu ibu da mule bisng2 suruh bersiap utk g smayang raya lak...
wah, mmng kecoh lah pgi tuh...
tP mmng slalu camni pn...
baek kt kg, kt KL pn cmni....hahaha
mmng gmpak hbis lah....

tHen bergerak k masjid As-Syakirin dekat ngan skool rendah ak dlu...wah, mmng bring back those memeories i had there...
smyag awl..start penuh ja masjisd da mule..dalm kul 845 pg..
usai shaja sOlat sunat, bergerak pulang...
then tiba lak bergambar bersama...mcm biase lah kn..
bermaafan sudah menjadi kewajiapan setiap umat islam di malaysia nih...*xtau lah negara laen camne...*
mng syahdu lah pgi tuh...


lpas mengenyangkan perut, gerak lak blik kg...
beraya lak kt sne...
tp x semeriah mcm2 dlu2...
just nk mlwat sbb da lme x blik aje..
nmpak semua baek2 ja...huhuhuu
alhamdulillah...
tp gempak tu mmng ade...hahaha
lyan ja babe...
sEkian uTk raya pertama iNi...buat kali pertama dicatatkan dlm diari blOgger ak nih...
so, utk kwan2 ak sOkmo,
selamat hari raya, maaf zahir dan batin...
kalau terkasar bahasa,
terngumpat mana2,
terjuliNg biji mata,
terpukul mne yg sngaja,
termarah mne yg x kena...
ssunguhnya ak hnyalah manusia biasa....
tegur mne2 yg ptut, sbb ak masih dlm belajar smua bnda...
WaLAu LaNgkAH TaK BeRTeMu,
TaNgaN TaK BeRJaBaT,
UcaP TaK TeRDeNgaR,
MaTA TaK BeRTeNTaNG...
MoHoN MaAF sEGaLa KekHiLaFaN =
KeRaNA aDa TiKaNyAMaTa SiLaP MeMaNdANg,
TeLiNGa SaLaH MeNdeNgaR,
LiDaH TeRLaNjuR BeRkATa-KatA & HaTI
TeRsaLaH MeNDuGa....
SALAM AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN.

=P.E.A.C.E=

Thursday, September 17, 2009

mNjElangnyer raye...

wahh...
xsangke raye menjelang lagi..
dan kali ini..
utk daku yag sudah berumur 20 taun..
20 taun tuhh!!!
da tue, da bleh kawin da pn..tu kte org tue2
tUlah die..
tiap kali balik kmpung msti kenanyer lah..
wah, da besarlah die..ni yg dlu slalu maen ngan lembu2, ayam, kena kejar angsa dlu nih...wah da bleh kwin da nih..
dan ak gelak jer sambil lari buat2 tido kat ats...
hahaha...mlas nk lyn...
hehe
tP spelah yg nak kt ak nih....hahaha
tp mmng la..
tiap2 tahun msti camni...
pnat tul mengekor ibu ngan adek sHoping..
huu...
galak nar bershoping..
ponin eden..heheh
biasolah tu..skali skalo po slahaiii..
sthun skali....huhuhu...
wlaupun trase beza tersngat dri dlu hingga skarang..
entahlah..
mungkin kerana peningkatan umur menyebabkan kita lebih matang..
atau khilangan org tersayang yg membuatkan diri kita lebih dewasa...
jd smua itu mengajar pengalaman hidup...
we never achieve anything unless u got something to be paid off..
sometimes it can be heart broken, or sometimes it can give as strength to continue the life...
but some people never learn from tHeir own mistake..
always put blame on other people...
like she/he is more better than other people...
well, for me nobody is perfect...
even so, they should realize their own mistake....nOt all people want to or can statisfied everyone...
but usually i'm da one who does dat, and nobody realize that coz people only saw da mistake we made a lot than da gOod thing we done...
sO, i wonder, how to statisfied anyone if we cannot statisfied ourself?
hmm.....
.=^.^=.
nur syahirah adiba

Thursday, September 10, 2009

wowowo balik kampung


yeah...
sOK da bleh balik...
wah x sabo nK blik..
wuhuuu...
ibu abah, akak da nk balik umah..
hehe
rindu kat mreka brdua lebih dripada ak mrindui dia...
wah, ade kelas gitu yerk...
hehehe

well, pda yg blik k kampung halamn tu, slamat pulang yerk.
jngn melencong lebih2 sngat2...
mcm2 da bleh berlaku sejak akhir2 ni...
so better kalau nk kuar tu ramai2 la yerk..
dan bwak ape yg ptut di bwak....
heee
bg yanG drive pulang jauh2 tu...
brhati2 slalu di jlan raya..
ingaTlah pada org yang tersayng..
dan ak pn syng korang juga..
xnak ade pape yG berlaku pda shabat trsyang di bulan mulia nih...
ag pn, smakin kiTa mnginjak dewasa, smakin kiTa akan rasa kehilangan..
dan ak mula melihat garisan kehilangan iTu pda wajah kalian...
apa-apa hal, bagi sesiapa yang mmbaca blog ni, salam aidilfitri buat semua...
maaf zahir batin sekiranya diri ini pernah membuat dosa pada kalian...
sememngnya ak sngat syang pada korang semua...
biasa lah...kalau da marah macm2 bleh jadi...
huu
slah ak gak kan..
xleh coNtrol tEmperature sndri..
akibatnyer orag laen lak yang kena..
wah, da bleh wat persamaan baru nih....
aDiba's law....
hahahah

sO bagi yang pernah brkerjasama dngan ak slama hampir setahun ni, maaf kiranya trkasar bahasa, malas nk wat keje ke bagi pendapat orang dn etc....
ampun dan maaf ku pohon...
salam aidilfitri...
Satu hari di Hari Raya....
Ku lihat wajah suci ibuku
Ku lihat wajah kasih ayahku
Ku gembira
Mungkin inilah dia kebahagiaan


.:Nur Syahirah Adiba Bt Jamsus:.
=^.^=

Tuesday, September 8, 2009

tHe FastiNg lAdies

tArikh: 8 sEpTember 2009 bersaMaan 18 ramadHAn 1430H

ramadhan oH ramadan..
wah mng gEmpak hBislah mse ni....
bru2 ni ladies oF A22 berbuka di padang MPK kUantan beramai2...
wah gempak hbis..
4 kreta semuenyer...
racing beramai2 di jalan raye....
tp, alhamdulillah, semuenya slamat cmpai...lol
lpas pnat mmbeli kt baram *baZar ramadhan..* tu, lePak lah kAmi di tngah2 padang bOla seluas tiga pdang boLa tuh...
perghhh, mmng kCoh hbis lah....
dn yg paling kecoh sKali ak la...lOl
da slamat knyang tu kami pn brangkat la k masJid...
meninGgalkan ak, fiEna, nAd, sHidah, miChelle, liLian dn iMAh di tnGah pdang..
aPE lagi, mecApap lah kami ditngah2 tuh....
kJap melOmpat, tHen kejap mensyuarat balik..tHen enTah pape entah lg...lol
pnat dOk bLik..
hehehe....
mcm2...
haa, menarik tak gmabr nih...mEor jNgn jElous..gmbar ak nGan fiEna yg ni ag gmpak dri gambr mu...keh3
tP syang, xsmue ade..
huu...
xPe ade mSe kIte wat ag...
bOys dOnt jelous sih..
kami mmng cmNi..
wat plan gEmpak2...
bRu ade kaw kapal api...
tHen befORe go hOme, da plan nk smbung lG time seWa kReta tuh...
sbb ade yg plan nk g kArok...
so due kreta brangkat puLAng, n lg due dGil x nk pulang2 lag..
so mRayap sahaJa kmi k KP *kTn pArade..*
hahaha...
yg kalakrnyEr, yg pNatnyer dRiver...
sbb trpakse mnGEjar pnumpang2nyer brshOpping...keh3..
ak la tuh..
pe taknYer, skejp pusing da hilang...*terutama sKali fiEna n nAd...*

dalm karOke bOx eira, kak dayah, n aqMa...yg ngah tngkap gmbar ni lak aiN Y....xde kje...kaco org brnYanyi

time ni sbb zUe ngah makan kek maniS giler...cian die...yG kiRi kanan tu pelaKon tamBahan jerk.....

Saturday, September 5, 2009

mCm2 daa....

ak kna tAg ngan pHatyn_kambing??? *enTAh lerr...XD*

1. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
mEgi ngan viTagen..mKn td sbb laPo

2. Apakah bende paling penting dlm hidup kamu?
lAptop owh lAptop...

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
pErlukah? *nk wat Pe la nI..??*

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
hBungan ngn die k akhir hAyat, hubngan ngan DIA adalh slamanyer..bleh x camtu?

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
yE kOt...

6. Dimanakah restoran terakhir kamu akan malam??
nI cam nK wat wasiAt jerk...~~~

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
sTructural Analysis by R.C.Hibbeler

8. Apakah nama penuh kamu??
NuSA *Nur syahirah adiba jamsus*

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
dUE-due pUn sye snaNg....tngok la anak sape...

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
aVril lAvigne kOwt...

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
-saiDatul
-phatyn
-cT,
-marissa,
-nAdia,
-eiRa,
-diah
-ain

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
oF cOurse ye...pnat dowh

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
entah...rse cam gUnung eVErest je sRonok...

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
-snGal aYam
-eMo (o.O)
-rMAi pMinat..*ak yG jd mAngse nk jwab sOklan pminat die...hihihi*
-sKE gelak besO2 bLe tngOk spOntan...
-ade mate yg besO cam ikan...*ske besokan mate ble tngkap gambar...tp cHomey*

15. 8 perkara yang amat saya gilai?
smpai gila xdOp kut lg..minat de la....westlife, mUsic, mEreka2 cRiTa, aNime, gElang tNgan, bJu belang2 cm bandUan...

16. Pelukan atau ciuman??
pelukan bLE sjUk, ciuman bLe rindu..*cewahhh...*

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
-sengal
-gedik ayam btul...
-sweet
-perlukah?
-ceh
-ape2 je la...
-pe kes?
-baek tuan!

18. 8 buah buku yang paling baru di baca?
-da lme x bce..pLing bru bKu tOS kUt...

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
-cHeck yes jUliet = we are king
-all or nOthing = o-tOwn
-keBesaranmu = sT12
-ak bkan sUperman = the luCky laki
-crush = daviD archuleta
-readY steady gO = L'Arc~en~ciel
-shISsou = lAsT alliance
-creSendO

20. Mari men'TAG' 8 orang lain...
-marissa
-cT
-eiRa
-fiNa
-piJan
-sHai
- dan sape2 je yg nk wat...heeeee

sEkian..~~

Thursday, August 27, 2009

.:insan atau syaitan:.


ble di fikir2kn, hiDup dlm dunia ni mmng singkat..

sTiap manusia yg dlahirkan dLm dunia ni pasti tdak sempurna kerna lumrahnya sseorang manusia itu adalah uNtuk mncari identiti diri...

salah cari maka akan bNgkok la jalnnya...

benar meniti maka akn luruslah hidupnya tidak kira lah jika dlu dia bangga jadi ustaz di sekolah, di u pn dia pasti akan teruskan benda yg baek itu....demi mnjadi cNth pd yg laen...
dan ak pulak siBuk mncari mane yg benar dan mane yg pastI bleh dipercayai...

pejam celik tngok da taun 2009..pertngahan pulak tu...
kiranya da nK masuk 2010...

atau pling sempOinya, alhamdulillah, ak berjaya gAk memasuki bulan rmadan ak yg k 20 taun...

mne tahu sok lusa mata ak yG da semakin kabur ni mngkin akan tutup untuk slamanya..

tak pN tlinga ak yG makin sakit mndegar carutan2 yg xpernah difaHami namun skadr mngikuti akan terusan mnutup pintunya kerna suara Yg Maha Esa itu lebih mnggerunkan dRp suara2 syaitan berupa manusia?

atau dngan ertI kata laen, mampukah tubuh ak ini bertahan dngan dosa rakan2 sekeliling?

termasuklah diri ak sendri...

malah sejujurnya, ak pling tidak gmar terddah pada dunia luar yang trlalu meluas shingga mnyesakkan batin sndri...

mngkin bagi sstngah org, kte laen, bUat laen...

cKp xpernah wat pn, tP tngn dok mryap gak..

ak yg wat melihAt ni pN jd trikut...

sO agak2nyer tu nk salaHkn sapelah tU...?

mngkin bagi sstngah org pLak, benda iTu trlalu biase..x pe...xdosa pn..kawin jugak dngan ak kelak..
tP kalu x jadi, pergh leh rase org laen plak...

ade kala ade juga trtanya, spe yg mulakan dlu, dan spe yg harus mmberhntikan...

jika masing2 mmahami situasi sndri mngapa masih ada yg brsikap begitu?

ade kala lbih mmntingkan pasangan yg bLum tahu hJung pangkalnya akan mnjadi psangan di bwah payung emas kita di syurga kelak ataupun shaBat yg pasti akn mmbantu, tidak kira di mana kiTa melangkah...

akan pasti ade yg mnghulUr daripada pasangan iTu...

ade pula yG lebih mmntingkan pasangan yg bukan muhriM daripada berssah payaH membantu rakan2 yG dalam kssahan....

agak2nya tu, nape yerk?

padahal doK 24 jam da jumpe...

dan sbagai peringatan wat manusia yg mnggelarkan diri iTu manusia, mUlut manusia smmngnya ssah uTk ddtutup..

akan ada sahaj muLut2 yang mmbawa khabar tidak kira baek mahupn bruk..

jika ssorang itu dlunya sngat dihOrmati, kini mnjAdi pndangan sblah mata shaja, maka inGatlah..

dUnia ini bkan milik sndiri...

ketahuilah cinTa itu smmngnya indah, namun tidak mampu melawan keindahan iman kerna cinta pada yang Maha Esa...

maka beringat2lah sntiasa di mana letaknya maruah diri itu...

karya asal: iRis Irina
p/s: ak mmbca dn batinKu terKedu

Saturday, August 22, 2009

.:aHlan wAsahlan y ramAdHa aL-Mubarakah:.

perghh..
knyang sih..
hari first ak brpuase uTk taun ni..
seNdat gIler pRut ak...
sLamat gaK ak brbuka kT umah...
mmng brselera sungguh ak makan..
xde lnsung bEli..
sMUe hOme made...
tU sBBnyer ayahanda ak gemuk ja...
sbb msakan bOnda mmng kaw2 pnyalah...
ak pN dri makan sKit terus nK makan lGi..
keh3
aNYway, sElamaT datNg ramadHanku...
sLamat berpuase wat sEmua...

Monday, August 17, 2009

.:ak n' air terjun:.

taRikH: 15 oGos 2009
tEmpat: pAncHing

aWeks2 yG da x saBo nk maEn aYak....keh3

huhuu..
baru2 nI ak n clAsmate g mandi manda kT tempAt brname pnching...
tU pN slepas sBuLan wat plan... *pdaHal sMnggu ja..*
kami pun bRtOlak la..
sRamai 20 ore, smUE naEk kReta...
makann, sandwich + ayam nk kena bKar + air sirap limAu + mee hOon gOreng....
mantaP siH..
sRonok x HBis...
anyway, TenkIu wat rakan2 A22 kU yg mNjayakn pIcnik ni...
yG xdPt g, next tiMe ak pakse gAk kOrang g..keh3


tHe eNd...daaa~~



Sunday, August 16, 2009

.:aK n' diNner:.

wow...
jam tlah mnunjukan jam 0037...
sbnarnyer bkan nk tnjUk eksen tIdo lewat atau apa2 ja..
tP nk ngate ak bru ja bLik dri diNner...
yG dianJurkan olEh perKasa...
hahaha, fakUlti ak ler...
hehe
Pnat tUl mencapap mUke dLm masjlis tu...
at Last nO brtuah ak naEk gAk..
1190...
bErtuah tUl..
dPt gak ak dPt naEk pNtas..
wlupun xde rzki nk wat persembahan, amek adiah pN jadi la...
da lah en kHalimi yg kasi....
mmnG gEmpak hbIS..
lBih2 lGi yNg mngconquer aDlH senior...
welL, mmnG sronoK hbis..
layan ja walupun kurang sEmpurna..
n oF coUrse la, mnE pernah smue dlM duNia sempurna mElainkan-Nya...
namun, enJoy sHaja bAbe....

Friday, August 7, 2009

ak mAsih sayang

sOng by: ST 12

Kau rinduku
Jiwaku indah memanggil dirimu
Mataku terbangun untuk menanti
Menantimu...

Jangan pernah...
Kau ragukan cinta yang sesungguhnya
Itu bisa menghancurkan semua bukan begitu...
Aku sungguh masih sayang padamu
Jangan sampai kau meninggalkan aku
Begitu sangat berharga dirimu bagiku
Dan ku pastikan setia dihatimu
Kan ku korbankan semuanya untukmu
Sungguh kuberharap kau pun begitu padaku

Coba engkau rasakan
Cinta yang begitukan mengesankan
Yakin pasti dapatkan
Kemesraan yang penuh bintang

=^.^=

.:aK dn T'gAnu:.

yOsh....
first tIme ak jJakkan kakikU k tnah brdaulat trenganu...
mule2 tU agak kekOk la jugak sbb ak dTng nI pn tAnpa plan dR awl...
pe oRg ckap, bijan trjun..
hah, cmTu lah..
sBbnyer ak xdbnarkan bLik uMp sblum 9 ari bLan...
sbarnnyer da beli da pN....
tp, sbb mmng da xleh baliK, ak mNtAk tkar tiKEt...
n dapT la tiKEt 10/8...hari snin...
alkIsahnya gitulah...
tP, bkan tU yg ak nk citekan kT sTory ak kali ni..
hey, tnGok title la, ak dn T'ganu....

nK djdkan crita pergh, bapak lme giler dOk dlM bus tu..hmpir2 nk mask da punggung ni doK ja dLm bAS tu..
tP ade gAk la brentI..
yg best nyer, singgah jap kat dA mEsra mall...
mall yG bru diBuka di ganu yag ade panggung d dalamnya + bOwling + fuTsal cOurt + dll...
gIler besO..
tP kOSng ag sbb bru bkk dan tIme ak g tU mmng oRg tNgh smayng jumaat...sO lg kOSng la jwabnyer....
tHen sampai2 nk dkat maghrib...
sO di arahkan tUrn smula pd jAm 830 mLm uTk mkan mLAm...

mAse: 8.30 mlm - 1030 mLm

kami pN brtOlak la kt pAntai baTu burok brhampiran dngan dataran uTk mkn malam..
ak bantai la cHopstck ngan nasi gOrng isi kEtam 1 + aiR cArrOt sUSu...
bapak pNuh giler...
ye la sharian x mkan dOWh..
hehehe *jNiS perut bOcor mmng cMtu...*
eRkkk?!! salah mAsuk...

trikh: 8/8/2009
tEmpat: pRimula beach resOrt

wahhh..
sdap sih bayu laut disini..
huhuuu..
sJUk...waLupun time ni trik sbanarnyer...
time ak tUlis ni ak ade kT tEpi kOlam renang...ngintai mat2 n miNAh2 salEh jemur bOdy....keh3
gUrau ja...
biaselah xDop keje...
ibu ngan kwan2 die...
ade meeting d Dewan Gamelan 3...
beso gak...dan sjuk nK maty....hehehe...
tp tau2 ja La kN ble da jDi isu hNGat dLM tu kah2 jADi hanGit....
cewah, ayat x leh nahan....
tp lEh than gak dEngar ciTe dORng....

TeMpat: paSar pAyang

yahuuu, is sHoppIng time..
sbnarnyer kuar nk cri mknan ja pn...
wuhuu..
bUtter sesak..
tp lUpe lak ari tu ri cUTi uMum bG t'Ganu..
sO mmng org kate kdai da nk ttup..
so mse tu pN mmng da lewat ptang..
antara 230 - 5.30 pTang yerk...
gAmbo ni diambil dpan paSo pYang...rsenyer baru lG kut sbb dlm tu x bnYk bnda sngat yg leh ditErokai....
tHen malaMnyer, makan ja kT hOtel..
jOm mAkannnn!
dngarnye rmai ahLi xdTAng sO ak pn brlagak la mNJadi salaH satu drinyer..
mlas nk kuar..
da ade makan dPAn mate bANtai la..
pe lag...
da lah hOtelnyer...
rUgi sIottt...
siap ade tarian lG...
enJoy babe...
da la mamt nyer hdsOme giLEr...
keh3
yG gAnu tulen yerk..
yg da dicElup2 ak x mau..kah3
aK pN ngan mKe x malunyer, aMbik la sEtiaP jenis makann yG depa hidang...
tP trus trang ku kAtakan, ak x berkenan sngat pn..
ambiK pn sbb nK rAse...muaahhaaha...
deVil tul ak ni...
smPai da nK tuTup da tEmpat tu ak sTill bantai lg makann kt sNe....hehe
x snOnoh tul...

tArikh: 9 oGos 2009


da tiMe nk bLik..
biase la, pagi2 tu sarapan dlu kT hOtel...
tHen bergAmbo...
bNda biasO lah tU...
lPas ja cHeck oUt n brsarapan, kami brtOlak k tApak mUara sNgai t'Ganu...
lawat taPak lak..
da mmng ade dLM pRogram....
sO g la sne..
untung2 dpT lwat masjid kRistal kT sne + nAek bOt..
gIler sYOk...
hahaha
ak yG oRg lUar ni pOn JOin sKAli....

aDe ruPe nk jadi awek gaNU x??

.:aK dn kristal:.

fiN..sEnyum sOkmo!!

Wednesday, August 5, 2009

.:aKu dan bAju:.

TariKH: 5 aUguSt 2009

wow...
huu pnat giler ari ni sihh..
wlupun sptutnya bbdak umP ni kna kuarantin pasl kEs h1n1 bru2 ni, tP ak and 'best friends' ak yg sOrang ni tEtap degil gak nk kuar...
matlamatnyer brsHoping.....! yeAh!!


so, marayaP la kAmi 'brdua' dri ujung lrt k uJung lrt...
keh3, jalan2nyer psaL....

hakikatnyer xdOp la smpai cmtu skali...
tp alkisahnya itulah....
kluar nk shoping skit..
skit penyer, skali mau dkat 300 spend...
tU jumLah kslUruhan uTk kami brdue jerk...
hehehe

huu
nsib baek ak nyer brang sTu ja...
kasut...
tu pn da nGidam sangaT nk bEli...
ciAn ak nengOk kasut ak skang ni...
hehe..

pape pn slebihnya milik hak tu..
ak tngOk mke sposen die pn ngiDam nk bju tu, ak pn sarnkan lah die g bEli..


yg nk dJadikan cErita sbenarnyer,
snggup brulang alik k jusco wangsa mAju stelah brlelah k miD vAlley...
giler tabah...
hahaha..

yg klakarnyer, kerana shelai bju kt salah seBuah kedai brname d bRanded sHop di jusco wangsa maju, snggup brpatah blik sbb nk bEli Bju tU pdahal bAju tU ade jerk kT miD vallEy...
hahah..
x mmsal prit kaki ni woo...
wuhuu...
alamtnyer tu la balsannya..kaki yg sakit dngan makan srapan di mcD n lUch d kFc mId valLey...

dan skeping hati...=^.^=

Friday, July 17, 2009

tahUn dUE, seMester1 ???

woe..
rse cam da brkurun ak x update beNda alah ni...
skang da due minggu ak alami kehidupan yaNg penuh mncabar di universiti malaysia pahang...
bnyk pErkara yg berlaku mngajar erti kata hidup yang sebanr....
walaupun pada hakikatnya sekadar di pngiran sahaja kenyataan iTu namun itulah hakikatnya...
ahaks...
bila difikirkan, entah menagapa kadang2 diri ini begItu terasing dngan dunia luar sedangkan kita terlalu dkat untuk memilikinya...?
tidak kurang juga pda sekian kalinya, akU merenUng ke lautan luas diluar sana...
well, iTu bkan kiSahnye,,,
kisaHnyer da due minggu ni ja ak da jalani khiDupan di uMp, dan bukan itu juga, malah sbAgai seorang yg brsIfat lEbih kedewasaan...
mUnkin yg mLihat sangka xdOp pAPe tp ak sahaja yg kenali....

warghhh...
da mElalut da...
hehehe
mcm biase la kn...
well just nk ckp welCome back tO UMP...
wlupn kiash lalu memng trasa teruk snGaT, namun ak cuba utk tdak ambil sngat kisah psal bnda tu...
hadapinya dngan tabaH dan ceria sbagai nur syahirah adiba...

=P.E.A.C.E=

Sunday, June 21, 2009

. . . .

watashi nO kokoro, zen zen kuwai desu..
dakara orewa, hOntou ni gambaruyou..
zettai...
ni_sama, tatsukete...
onegai...
yarinokoshiteru koto...
yarinaoshite mitai kara
kOno oMoi wO kesHiteshimau niwa
kanaeru tame ni ikiterundatte
"i'm oNly living, just tO fulfIll mY wish."

Friday, May 29, 2009

fiesta yG mmnatkan...XDXD

lokasi pngembaraan: jaya jusCo wangsa mAju (part 1)

lalalaaa...
ttibe laGu yg pernah nyanyian estranged brmain di kOtak pemikiran....
laaala..
hari ni baPak pnat gilerr...
sharian berjaLan...
perghh..
dah ler tu ramai giler org...
heh bak kte sObri, org pn giler...
kah3

mLE prgi dalm skitar 1 tngh hari..
x pe ag pasl org llki g smayang jumaat..
mmng dekat pn..
tp pergh, kreta da berspah2...ats bumper pn bleh jd parkIng.. *cayang lak x tngkap gmbar....korang pkir la sndri cmne...*
mke terkJut tNgok parking xdak....XDXD

then masuk lak kwsn jusco..
g makan2 cam biase dlu...biase arr da tngah ari...wat pe ag, mlantak ler....hehe
nk dkat kul 2 tu chow lak g office ibu...
dan..huuu, alkisahnyerr...
inilah kje kami tiMe ibu tnagh sibuk buat kje die...XD *mmng sengal tul...*


tapak pngembaraan: Jaya jUSco wangsa maju (part 2)

well, da hbis lwat abah, patah balik plak g jaya jusco..
perghh.
ape lagi, shoping skan ler...
ak da pnin da msuk situ..
org x ptus-putus kuar masuk..
da putus smbung blik...
haihhhhh
ble ler korang ni nk blik....?
xreti2.. *trmasuk ler yg mnulis ni...*
turuti peristiwa di bwh ni...

beratur uTk ape ler tu yerk? hmm.. *wOndering...*

kire duit ke tu??hmm, brape bnyk da untng da tu?? utk ape ler tu?? ak da ponat tunggu ni...

bratUr semate2 utk baucer RM5......

heh, hari ni mmng pnat btul..
tp haty ku puas wlupn ade je serba x kena...
hadapinya dengan snyuman.....kyaaaaaa


Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...