.:allahu:.

Sunday, October 25, 2009

owh M16 ku...

tarikh: 25 oCtoBer 2009
tEmpat: bukit rangin, kuantan, pAhang...

huh....mmng hari gmpak lah..
segala penat lelah ak slama dua hari ini brbalas juga apabila tngan yag bergetar ni memetik picu M16 bUat pertama kalinya dalam sejarah...
mulanya agak menakutkan juga...sebab badan sudah mula hendak menunjukkan tindak balas sedang berasa sakit yg teramat...
sbb selama dua hari berturut2 kami kena berlatih mengenal M16...mknanya, spe2 yg x dtng hari sbTu xlEh datng hari ahad uTk menembak...
well, dngan gigihnya ak brusaha juga dtNg walapun tNgan knan ku masih blum daLam keadaan sempUrna sepuhnya...*rase mcm xakan sembuh jer...* kerana panahan free sTyle cOmbat hari tuh...
huhu...xpe2, sEtiap pengalaman iTu menGajar erTi hidup sebnar...
dan setiap pengalaman itu biarlah bersesuaian dengan diri kita yg sebenar dan bukannya dibuat2...
dan juga dngan niat yg beTul...
wah! berCeramah plak ak...
ehem, back to the sTory...
mulenya si dia call..tngOk jam, Allah, belum pn pkul 6 lg koWt...hahaha...
ak dngan gigihnya mnjawab setiap panggilan si dia...*sbb si dia ni tahu yg ak mmng liat btul nk bngUn pagi bbuta cmTu..lebih2 lG time tu tngah ujan...*
so, selang lpas dia call dan ak pn trtido balik, ak pn bangun la dngn liatnyer...
smbil bersiap tu bleh plak ak lyn lord of the ring...
kwang3...
pe daa...
mcm2...
tHen, dngan menaiki bus ala2 rapid KL miLik UMP tu kami pn tiBa di bukIt rangin, sekitar jam 845 pg...
mmng bermbun pn masa kluar dri bas rapid tuh...
setibanya di sana, selepas buat rOw call, kami dibri srapan pagi...
tHEn brbaris lg slpas hbis makan...
tetapi kali ini uTk taklimat dan panggil nama uTk siapa yg menembak dahulu...
tahap 3 sudah bergerak k atas utk menembak mnggunakan revOlver...
dan kami pula uNtuk menggunakan M16..
wah, mase dia panggil nama tu, dup dap dup dap ja jntung nih..
ye lah, tembak pakai peluru hidUp kowt, spe yg yg berdebar..even yg dah prnah g PLKN pn walapun pernah mnjalani aktiviti ini trut merasa perasaan sama....*kira mcm kOngsi perasaan lah ni....hehe*
tHen, sementara menungu giliran tu, sudah bergema bunyi M16 mengaung2 di udara...
bila difkir2kan semula, sedap juga dngar...
bergema di angkasa raya...
tP mngkin juga menyakitkn skiranya ak berada di dalam situasi perang...
subhanallah...
agar KAU melindungi kami daripada malapetaka itu...
melainkan KAU yg mnginginkannya....
well, tHen bila tiba giliran ak, ak ngan jaja laju ja mntak en zul dok sblah kami..
jaga kami la pe lagi..
heheh
mula2 dua pluru dlpaskan sBGai tester..
tHEn g tngOk...
ak tngOk mase mula2 tu...
aiyooo, kosong ma papan tembak ak...
hahahaha....
mnelah ak tau guna M16 nih..
klu M16 kT megamall tU ak pRo la...hehe
then next, die surh smbung lagi baki yg ade...
ngan gaya menyiarap..
perghh time tu Allah ja yg tau betapa skitnyer pinggang ak..
tP sakit lg tlinga ak yg berdesingg sbb bnYi M16 tu bila dilpaskan...
yg besnyer, smua marah spe yg lpas kan tmbakan yg prtama tuh...
sbb depa skit tlingan bila dngar...
hahaha pdahal iTu adalah ak...hehe
jngn marah shabat2 ak..
tIme ak ak da cuak, maen lpaskan je pn....smbil tutup mata...kwang3...
then da hbis gaya mnyiarap, buat gaya duduK lak...
huhu, yg ni ak da pro skit...
da bantai smua pluru dalam tuh, kami diarahkan g tngOk la kehebatan masing2...
ak just dpT 35 ja..
sbb ape?
sbb ak bnyk bnTai kt perut kOmunis tu...hahaha mngkin ak tnGH lapo kowt time tuh....
owh, lupe lak nk habak...
papan markah tu merupakan gambar komunis yg x kacak gambarnya..
hehe
lastly, hadiah dibrikan kpada pemenang...
mmng cun lah...
hebat butl senyap, cheps n hElmi..
3 proshooTer dalm squad kami.....
wah..xsangka korang yer....
n tHaniah kpada pemenang lain sperti Cadance, marisa n mida..
kaw2 korang bantai kOmunis tuh...
lbih2 lgi marissa... g bantai kepala kOmunis tuh smpai brkecai...hebt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: hidup ini tidak pernah sempurna...manusia akan sentiasa memandang kiTa dngan perbagai gaya dn rupa...namun janganlah kerana pahit, yg manis dilupakan....kita juga x semestinya sempurna di mata orang, dan orang x semestinya sempurna di mata kita....so, sentiasalah kenangi masa gembira bersama agar kita mampu melupakan masa duka bersama....

4 comments:

fie_na said...

yup..betul tu..kte jgn sbb kenagan pahit, kte lpe kenangan manis..
tp diba, ak dh susah nk lpe pe yg org dh wat kat..tmbh2 yg dh melamapau dh tahap pijak kepala..huhu..but, ak still mengingati kenangan2 manis ak ngan member2 ak..termasuk ko..ngee~~
syg kamuu!!

hOney n' cLOver said...

ye mmng sngat ssah nk lUpekan yG pahIt tuh..
kLu org pijak kpala kIta, kita pijak bLik...
bkan dngan cara balas dndam, tP dngan kebaikan kita...
tU ja...

p/s: da mcm kaunselor plaK ak rase..nGeh3

zuess said...

wahhh beshnyer dba g menembak..
impian zu dr kcik..nak tembak org..
dulu msok kadet polis je time skola tp time menembak xpg coz clash ngan exam..xmerase jgek..love u dba

marissa norfis said...

haha..komunis cari gado ngan ak spa suruh...hahaha...btw, sebenarnyer ak takut kelonsong peluru si piqah yg menghujani ak tu..tu ah ak men tembak merata rata...wakaka

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...