.:allahu:.

Thursday, December 10, 2009

.:ak dan rasMi:.


wah....pnat sangat hari nih....bahu dah mula lenguh2 tidur dalaM vaN...
bru blik dri kuala lipis..mcm x cye jer akhirnya aku jejakkan jua kaki aku di sana...walaUpun bUkan uTk bersuka ria, namun masiH boLeh dibayangkan keadaan sebenarnya bandar kecil tanah kelahiran penyanyi terkenal malaysia, datO' siTi nUrHaliza...

well, sePErti yang telah dinyatakan di atas, kedatngan seramai 8 oRg pelajar uMp adlH bkan utk suka2 tetapi kerana urusan tidak rasmi yg mEmbawa kami ke sana...
tujuan uTama adalah demi utk melihat keadaan sebenar tempat yg akan dijalankan oLeh kami pada peNghujung bulan disember...bermkna dah nak dekat dah....
dan aku selaku aJk pErhubungan luar adlH diantara org pEnting yg perlu ada di sana kerana ak sendiri tak dapat nak bayangkan keadaan sebenar kg itu sePerti yg diceritakan olEh wakil yg pernah pergi ke sana sbLum ni...
memang agak mereng kepala juga la mse memikirkan layout sebenar kampung tuh....bila smpai ja, mmng jauh gebenor dri ape yg aku fikir..keh3

wah, org penting....xcaye ak leh wat keje kan...yelah sblum ni ade ramai yg cmplain ak x buat keJE...yelah, siapelah ak smpai perlu nk bg tau stu dunia yg ak buat keje....
tp, tu cerita lame...yg pnting ak ade buat dan ak selesaikan...dan kini, ak berada brsama-sama dngn mereka yg menyakini kebOlehan ak kerana melantik ak atas dasar bOleh buat kerja, dan ak tUrut sama mngagumi kreabiliti mereka menguruskan projek besar2 ini....malah seluruh kumpulan itu..bukan hanya mengharapkan seorng sahaja yg buat kerja....
sempurna atau tidak adalah urusan Dia...kerana kita tahU diri kita sudah buat yg terbaik...

hahaha, ak da mule merapu..tak mngapa..tu benda dah lapuk...
lagipun, kita masih muda dan banyak perkara yg akan kita jumpa dan mngkin lebih teruk lagi...
mungkin itu salah satu dugaan daripada-Nya yg belum pernah diterima kita dan untuk mnjadikan diri kita lebih tabah....keRana Dia tahu stakat mana kemampuan kita utk menhadapinya...
kalau tidak masakan kita dijatuhkan dugaan begini..
mcm juga dugaan dalam bercinta...pasti ada aral melintang...kalau tak melintang, menegak...hehe..aku lah tu...

setelah mngharungi perjalanan seawal jam 620 pg, sekitar 945 kami tiBa di bandar baru kuala lipIS...
memang awl aku bngun hari nih..
first tIme tak dapaT tngok matahari d bUmi gambang nih sepanjang ak stay sorg diri di bilik bertemankan yg laen....
balik tadi pun tak dapat gak tngok matahari atau Matahari xdpt tngok kiteoRg ari nih....hahaha..mcm tngOk bnda sama ja....pergi pn cmtuh, balIk pn cmtuh...
tapikan, mmng kaw2 en yg bawa kami tu..giler laju....ade skali tu rase mcm dalam roLler-coastEr pulak...
tHen bertemankan mereka2 yg sngat profesional, bergerak ke destinasi yg pertama....
hospital kuala lpis...ni la kerje aku...
call oRg yg berkaitan dngan program ak utk sama2 mnjayakan program ini...
call...yup, ak brjaya mngatasi fobia ak utk call mereka yg tak dikenali....
sbb ade org yakin dngan ak yg ak bleh call...yeah..thanks pda yg yakin pada keupayaan ak walaupun pada asalnya bukan ak yg call...
dan cadance bnyk bantu gak dlm slesaikan fobia ak nih..lihat gaya die brcakp dlm telefon dngan yakin walaupun pernah call salah oRg *hahahaha..*, die truskan aje....tenkiu so much cad...love u and miss u...hehe
balik dri rumah ak try plak buat..
perghh, nasib baek brhasil walaupun beTapa sebnarnya ak rase nk ltak jer phOne tuh bila org yg ak call angkat...
yeah, ak brjaya mngatasinya....

dan hari ni, kami pergi brjumpa dngan org2 yg berjaya di call iTu uTk mnghntar surat prmohonan secara rasmi....
dah alang smpai cini, surat pn dah ade, just send jelah kan..
nk riso pe....
n skang nih nk tnggu balasan daripada mereka...kalau xdpT baru aku tRy call....

next bru kami melawat kawasan..
perghh, mmng sngt jauh la...ak ingt dekat cam leh jlan kaki ja....last2 penyediaan transpoRt itu pNting...
tHen bertemu pula dngan ketua kmpung...atau orang di sana pnggil dngan panggilan tumpat dan bukan nme tempat....
slesaikan pe yg trbuku di haty...
part ni ak kurang maen peranan sngt...
tP kg die agak mnarik..
kalu x tngOk betul2 mmng nmpak cam hutan jela...
kolam mmancing die, perghh...ni wat ak rase cam nk join nih...
heee

last skali lwat nik agRo tnjung gaHai...
ni x bnyk sngt sbb smue da pnaT....
hnye amar n kak yAn ja yg menyertai meeting dngan mereka di sana....

skitar jam 4 ptang, kami mla brtolak pulang k uMp..
tp snggh makan jap...xtau kt mne...sbb ak lelap mata..bukak2 ja surh turn g makan...hehe

dah kenyang tuh pe lagi, smua buat taik mate otw nak balik U....
tp serius sngt laju....
satu jam ja kami dah smpai kat highway pantai timur...then lpas tu aku dah tak bOleh lelap....
tu yg depa habak pergi pn cmni, balik pn la ni gak...
ak gelak ja lepas tuh....n i really precious eVery moment i had toGether today...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: just bE yoUrself...u are the one who know the truth...

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...