.:allahu:.

Friday, December 18, 2009

low yat

tarikH: 18 dIsEmber 2009

hari ni ak jlan2 g low yat..
mmng da pLan nk g sNe...
sbb printEr dkwat ku hbis...
biase lah..
pakai utk kegunaan sndri memang kena beli oRi...
kalau tak menyesal..
lgpn malas nak nyusahkan diri suntik ubat dalam printer tu..
cian printer tuh..nangis kesakitan..hehe
ak kalau bab elektronik ni mmng cangang skiT...
kedekut...melaenkan kalu hal bab keje2 nih ak tak kisah...tP uTk suke2 ssah sikit kOwt...hohoho...
tngah hari tu bertolak ak n ibu g sane..
sJe ajak ibu..
snng nk suruh ibu support smue...
yelah kita kn student ag...mne nk cekau duit time cuti2 ni...tu pn kna inVestigate nk buat pe duit kalu mntak lebih2....normal la tu bg seorng pelajar yg x berkerja tp kerjanya mnuntut ilmu tanya mne duit kuar, buat pe ngan duit...tp sesetengah org x brape suke kalau di tanya walaupun sebenarnya sekadar utk mengetahui...mngkin sbb die tak pernah hidup ssah kowt...jd, tak yah la ambik hati sngat dngan org begini...

so tHEn, da sampai tu ak g beli tiket....naek monorail..
tau la kL cuti2 ni cmne...jem, planta, marjerin, roTi semua ade....
da smpai tu trus naek tngkat 3...tmpat ak biase beli peralaTan komputer la..
da nme tMpat tu pn low yat...tak kan nk cari paso malam plak....
usai tu, ibu habak nk usha camera..
ak pn bagi lah laluan...
sbb da alang2 datang cini, baek cuci mate skali...
tHEn ternmpak camera cybershot model trbaru pnye..
trus die balun...mhal xyah citer la...
mmng mahal pn...
ak diam je...sbb ak da niat nak beli benda laen kalau ade duit nnti....
nak lik tu, ak tnggalkan sekejap ibu ak kat lobby bawah tu sbb die habak nk tanye something kt org sOny td...*comel..lol..*
nk dkat 15 min x smpai2...
ak pn cari la..
sah, ibu ak da ssat rupenyer..
die gelak je masa nmpak ak panggil2 dia dari jauh....
"Ibu try cri jalan td. tp keluar2 jumpe pokok kristmas...tu yang ibu muskil tu....bila masa dia letak..."
ak just geleng kepala ja bila da jumpe ibu ak balik...
ibu2, sayang ibu...nasib baek tak lost....
tidak mana hendak ku cari ganti...hehehe...lebih2 plak..

2 comments:

angahpikah said...

apsal ko pun tak pow sebijik lagi camera tu?

hOney n' cLOver said...

hahaha...
sbb ak da aim camera pro tuh..nk pkai duit sndiri bru kaw guNe...

=^.^=

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...