.:allahu:.

Sunday, October 25, 2009

owh M16 ku...

tarikh: 25 oCtoBer 2009
tEmpat: bukit rangin, kuantan, pAhang...

huh....mmng hari gmpak lah..
segala penat lelah ak slama dua hari ini brbalas juga apabila tngan yag bergetar ni memetik picu M16 bUat pertama kalinya dalam sejarah...
mulanya agak menakutkan juga...sebab badan sudah mula hendak menunjukkan tindak balas sedang berasa sakit yg teramat...
sbb selama dua hari berturut2 kami kena berlatih mengenal M16...mknanya, spe2 yg x dtng hari sbTu xlEh datng hari ahad uTk menembak...
well, dngan gigihnya ak brusaha juga dtNg walapun tNgan knan ku masih blum daLam keadaan sempUrna sepuhnya...*rase mcm xakan sembuh jer...* kerana panahan free sTyle cOmbat hari tuh...
huhu...xpe2, sEtiap pengalaman iTu menGajar erTi hidup sebnar...
dan setiap pengalaman itu biarlah bersesuaian dengan diri kita yg sebenar dan bukannya dibuat2...
dan juga dngan niat yg beTul...
wah! berCeramah plak ak...
ehem, back to the sTory...
mulenya si dia call..tngOk jam, Allah, belum pn pkul 6 lg koWt...hahaha...
ak dngan gigihnya mnjawab setiap panggilan si dia...*sbb si dia ni tahu yg ak mmng liat btul nk bngUn pagi bbuta cmTu..lebih2 lG time tu tngah ujan...*
so, selang lpas dia call dan ak pn trtido balik, ak pn bangun la dngn liatnyer...
smbil bersiap tu bleh plak ak lyn lord of the ring...
kwang3...
pe daa...
mcm2...
tHen, dngan menaiki bus ala2 rapid KL miLik UMP tu kami pn tiBa di bukIt rangin, sekitar jam 845 pg...
mmng bermbun pn masa kluar dri bas rapid tuh...
setibanya di sana, selepas buat rOw call, kami dibri srapan pagi...
tHEn brbaris lg slpas hbis makan...
tetapi kali ini uTk taklimat dan panggil nama uTk siapa yg menembak dahulu...
tahap 3 sudah bergerak k atas utk menembak mnggunakan revOlver...
dan kami pula uNtuk menggunakan M16..
wah, mase dia panggil nama tu, dup dap dup dap ja jntung nih..
ye lah, tembak pakai peluru hidUp kowt, spe yg yg berdebar..even yg dah prnah g PLKN pn walapun pernah mnjalani aktiviti ini trut merasa perasaan sama....*kira mcm kOngsi perasaan lah ni....hehe*
tHen, sementara menungu giliran tu, sudah bergema bunyi M16 mengaung2 di udara...
bila difkir2kan semula, sedap juga dngar...
bergema di angkasa raya...
tP mngkin juga menyakitkn skiranya ak berada di dalam situasi perang...
subhanallah...
agar KAU melindungi kami daripada malapetaka itu...
melainkan KAU yg mnginginkannya....
well, tHen bila tiba giliran ak, ak ngan jaja laju ja mntak en zul dok sblah kami..
jaga kami la pe lagi..
heheh
mula2 dua pluru dlpaskan sBGai tester..
tHEn g tngOk...
ak tngOk mase mula2 tu...
aiyooo, kosong ma papan tembak ak...
hahahaha....
mnelah ak tau guna M16 nih..
klu M16 kT megamall tU ak pRo la...hehe
then next, die surh smbung lagi baki yg ade...
ngan gaya menyiarap..
perghh time tu Allah ja yg tau betapa skitnyer pinggang ak..
tP sakit lg tlinga ak yg berdesingg sbb bnYi M16 tu bila dilpaskan...
yg besnyer, smua marah spe yg lpas kan tmbakan yg prtama tuh...
sbb depa skit tlingan bila dngar...
hahaha pdahal iTu adalah ak...hehe
jngn marah shabat2 ak..
tIme ak ak da cuak, maen lpaskan je pn....smbil tutup mata...kwang3...
then da hbis gaya mnyiarap, buat gaya duduK lak...
huhu, yg ni ak da pro skit...
da bantai smua pluru dalam tuh, kami diarahkan g tngOk la kehebatan masing2...
ak just dpT 35 ja..
sbb ape?
sbb ak bnyk bnTai kt perut kOmunis tu...hahaha mngkin ak tnGH lapo kowt time tuh....
owh, lupe lak nk habak...
papan markah tu merupakan gambar komunis yg x kacak gambarnya..
hehe
lastly, hadiah dibrikan kpada pemenang...
mmng cun lah...
hebat butl senyap, cheps n hElmi..
3 proshooTer dalm squad kami.....
wah..xsangka korang yer....
n tHaniah kpada pemenang lain sperti Cadance, marisa n mida..
kaw2 korang bantai kOmunis tuh...
lbih2 lgi marissa... g bantai kepala kOmunis tuh smpai brkecai...hebt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: hidup ini tidak pernah sempurna...manusia akan sentiasa memandang kiTa dngan perbagai gaya dn rupa...namun janganlah kerana pahit, yg manis dilupakan....kita juga x semestinya sempurna di mata orang, dan orang x semestinya sempurna di mata kita....so, sentiasalah kenangi masa gembira bersama agar kita mampu melupakan masa duka bersama....

Monday, October 12, 2009

raYa lG....


fuhh..mggu ni truk btul ak dikerjakn...
x rase cam cuty da pn....
gIler buTter pack ngan bznyer...
aduaii...nK study pn xde mase mggu nih...huuu
maaf la pDa yG segRoup sama aK n menggu kerja dr ku ini....
mmng ske wat keje last minute tul...hee
mesTi lPas ni xde org nk group ngan ak lg dah....
hiii...

smalam berakhirnyer hari bz ak utk smggu yG lpas...
slamat jamuan raya suksis di adakan...
malahan dengan jayanya..
kdatangan para VIP sperti Tuan Haji Mustafa turut memeriahkan majlis..
walaupun terdapat banyak kekangan terutama di bawah kawalan ak namun semuanya nampak berpuas hati...
dan ak pn sudah malas nk bercerita lebih....
terutama dalam mencari kesalahan orang...
lebih baik ak mengaku ksalahan sendri dari mncritakan ksalahan orag lain...
huu..
tP dalam apa2 hal sekali pn, ak bersyukur sbb majlis itu tlah berjalan dengan jayanya...
makanan pun menyelerakan walaupun masakan squad sendri....heee
pNat gak jAdi PA syStem nIh...
kena sentIasa peKA dengan keadaan sekiTar kita...
kalu pape hal, mata2 akan memandang kIta dLU berbanding orang laen...
well, seawl jam 615 ak kena brada disana...
majlis akn bermula sebaik sahaja ketibaan VIP...
sO biaselah kan...yg kena ada kat sana awl2 adalah PA system dan pelayan VIP...normalah situasi begini...
nak x nak, mOtor pijan menjadi mangsa ak..
ye lah, nak jalan kaki dari bLok ak ke dewan banqueT tu sedikit punya jauh....
dan dengan rasminya hari itu ak menjadi minah rempit UMP....hahaha *buKAn ak yg ckP tP orang laen tau...*

da smpai tu, ak pn periksalah apa yg ptut sambil mendengar arahan drpd bukhari a.k.a bOb...
tHen lepas tu, yg laen nk balik, ak pn pe lagi la, pergi pula menjemput ct...
sambil tu ak pesan pada dia bwakkan baju ak...
then dari situ, merempit lg ak bwak ct pergi sane....hahah
usai sOlat maghrib tu, ak pn masuk la dewan banquet tu....
agak awl la juga sbb ramai lagi yg x kunjung tiba...

tHen, bermulalah majlis gilang gemilang tuh...
walaupun secara sederhana...
namun lakukan apa yang termampu dilakukan...mengikut keuTamaan...
haha, yg x leh tahannyer, amar bagi ucapan..
wow, da mcm menteri malaysia k 15 da pn ak tngOk..keh3
wlau apa pn, oVerall, it stIll da best....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: giLer fOrmal aYat ak kT ats tuh....heeee

Saturday, October 10, 2009

fRee stYle cOmbat tOurnamEnt

wahh..sakit gila bdan2 ak ari nih...
nk bngun siKit pNye seksa...
nak tau sbb ape?
waaa, sbab ak jOin free stYle cOmbat yg dianjurkan o kO-Q siLAT oLahraga...
mmng la tngok tJuk pn da tau....
dan ak bukan la ajk trtinggi klab nih sbb ak bdak kOmpang..hahaha *klu nk kawen mehlah jEmput ak..*

perghhh.. mmng penangan hbis la..
bukan niat asl ak nk join pn mmule..
tp ak xleh nahan bIle ade oRg mrayu nih...hahaha
spe lagi la klu bkan zuLhiLmi a.k.a. senyap...
kLu die mrayu kalah baby wooo gua ckap sama lu....kih3

ak pn oKeh lah..
bUkan pe..bukan senang nk dPt medal free..lg ngan siJil...sbb x ramai peserta wanita yg jOin nih...
ak pN maen tikam la masyukkk....
skali masyUk lawn bdak silat da...
mne x kalaH...
da tu, ak trtumBuk lak mUke die..
isyEh, hilang maRkah ak dOwh..
sian kT Su yg kena lwan ngan ak tuh...
lebam2 muke die..
ak lak? hahah lengan kanan ak hbs kebiruan...mcm kena kiss lak..hahahaha *jngn fkir yg bkan2...sensor...hahaha*

dishOrtkan crita, ak pn pkai la apetah penghalang badan tuh...
da rse cam gergasi pn de gak..
maskot pn de gak....
rse cam orang mengandung pn de gak...*sbb bnda tu wat kita nk jln mengangkang...ye ke ayat ak nih...?*

5 minit..
dngar cam sekjap je kan..
tP da masyuk glanggang tuh rase cam sejam pn de gak...
pitam, nk mati pn ade gak time tuh..
mne la prnah ak wat kerje gIla menumbuk orang nih..
ak ni style je grang tp tumbuk cam tumbuk tepung buat kuih....
mmng la undang2 x mmbenarkan mnggunakan slaen penumbuk ngan penyepak...
ak lak advantage pd penUmbUk keramat nih...
tp last2 melecet gak tngan ak..

pgi nih ade gOtong royong kT masjid lak tuh..
aduh, sah2 la muke ak xdOp....
xleh nk potong2 sbb tngan sakit..wuuuuu
pedih x trkata rasenyer...
spe lah yg boleh ubati ksakitan nih...?? *woNdering...*

=^.^=
Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...