.:allahu:.

Sunday, January 17, 2010

waTasHi nO mamoru...

jam telah mnunjukan tepat jam 930 pg...
aduh, mmng malas la...dah la lebih2 hari ni hari ah
ad...smalam lak da berhmpas pulas berkawat...
jemur lagi..memang gelap la muka aku minggu ni...
hari ni pun berjemur lagi...
tapi cume bulan ini sahaja ak berkesmpatan utk enjoy...lpas ni dah kena tutup plak...tiMe for study...
ade plak buat arahan cmtu....hehe...biaselah...darah muda...

memang kepenatan, lapar, ngantUk tak usah disampaikan lagi...
tapi dah memang sejak dulu niat nak pergi dan akhirnya termakbul juga hari ni....
apa taknya, semalam kawat, hari ni mandi manda...
yeah, berjaya juga lepas gian hendak ke gamBAng waterpark yg hanya terletak 2 km dri matrikku....huahuahua....
well, sebanyak dua buah kreta dperlukan utk kami pergi ke sana...
dengar cam ramai ja kan...tapi sebnarnya just kami bertujuh ja...
aku, pijan, aIn Y, ziLa, eira, kecIk, n ag sorang yg ak tak dapat detect namanya...
hehe..mcm2...

masa first tu, aku gerak dalam suasana yg sememangnya teramat tenang....
dengan kehadiran skali budak2 suksis...tu sudah sememangnya sudah di jangka....
ketika berada di gambang town tu, sesuatu yg ak sendri tak jangka sebenarnya...
kemalangan kecil berlaku di depan mata kami sendri..
memang menggigil la segala luTut dan abdomen bdan ak ni semasa menyaksikan kemalangan yang tak dijangka...
kalau ade lori kat belakang aku....erk, tu korang fkir la sendiri...

memang semasa oTw tu sangat la sepinya..
masing2 masih terasa debaran td...so aku pn bwak seperti tngah belajar memandu plak...
sbb ak pun dah terasa sangat berdebar-debar....
dan alhamdulillah, sampai juga k destinasi.....
mase first sampai tu, mak aih, da jem..
bnyk giler kreta...dan baru aku ingat yg hari tu hari ahad....kwang2...
tPi xpe, dlm krmaian org tu lah pling sronok....
sbb pelbagai ragam kelihatan....

mse mlangkah masuk tu mmng sngal la....
mcm ayam berak kapur dah rupe aku....pening tak tau nk tuju ke mana....
last2 ak mengekor je bdak berdua tu..
sharian lepak sana memang tak kenal penat la....
smua tempat mandi kitorng serbu...
yg tak leh mnahan bila kitorg first time try ape tah, yg jd superman tuh...huahuahua...
mmng cuak giler..
bile lampu hijau ja smua xnak trun....
mmng kalut pn..
bila da turn jerit plak bila nak berenti....mcm2...hehe...
yg xleh blah, sero ngan we la..jerit nama aku kat atas...
sngal tul deme ni....nasib baek ak x dengar...
then jalan2 tu lah plak trserempak ngan kachah n da geng....
perghh, dri jauh dah d yo yo nyer ak...
sngal tul la korang ni...wat aku xsedap haty ja...hehe..

well, it's worth days eVer..
i don't fell any depressed at all..maybe i'm ready now...tHanks fOr da past for teach me evErything...=^.^=

kami ladies yg hadir...yg laen da blik...

mengadap cOco bEach...eh, ain tNjuk pe tuh...JEng3..*oTAk nakal...*

x dop keje...bergambar je tau...

hEBat tak aKu pOSing roMantik...hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: lePAs ni nAk ajak g ramai2 lak...=^.^=

4 comments:

are_in said...

diba...
cumil nyer edit pic..
huhuuu..
mau3...

hOney n' cLOver said...

haha..nnti dBa try send....
eDit biase2 ja...

=^.^=

fie_na said...

mmg romantik..hehe~
moga trus kekal.. :)

hOney n' cLOver said...

lOl...tEnkiu2
u tOo hOney

=^.^=

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...