.:allahu:.

Tuesday, August 31, 2010

.:bila aku mule gelabah:.

pejam celik, mentari menyinar lagi..setelah malam td hujan turun mencurah-curah ke bumi-Nya....memang tersangat sedapnya tido saat itu hanya Dia yg tahu....namun, ditabahkan hati juga utk study...biase la..petang nanti ade test RC....memang kat fcbuk penuh ngan perkataan RC oleh member2 skelas....mana taknya, killer subject...

salah sikit ja, maka sikit jugalah markahnya...

tetibe lak teringt zaman sekolah menengah dulu...member2 lama yg slalu dok sekali, maen sekali, mandi sekali...erk, itu bile ade camping ja, bru mandi sekali...jangan sesekali fikir yg bukan2...ak bukan jenis yg dok asrama pun...hak4
apa taknya, sampai dengan lori tangki air JBA yg besar gedabak tu pun kami buat mandi macam mandi air terjun....giler best...

perihal test, exam ni memang dah lali dengan kehidupan remaja yang bergelar pelajar ni...bukan apa, kalau dalam semnggu tu tidak hadap, memang rasa macam tak lengkap hidup...sikit, banyak atau full itu belakang kira...janji mesti ada..wajib! bukan sunat....

kalau dulu masa sekolah dulu, memang study bagai nak rak...yelah, basic dah tau...benda nak keluar dah spot awal-awal lagi...tpi sekarang laen...bila jejak ja kaki dalam alam universiti, semua kena struggle sendiri...kadang2, member tolong gak dak2 yg bermasalah mcam ak nih...laen org pham, laen yg ak pham...alih2 aku yg comfius sendri dengan formula yg ak reka sendiri...hak3
sangat berterima kasih kepada mereka ni...moga hidup korang diberkati oleh Allah sentiasa...itu sahaja yg mampu aku hadiahkan....

musim test di bulan ramadan ni pun tersangat banyk dugaan juga..yelah, siang cmfirm2 perut ni duk static ja...tak mau buat kerje berat, takut lapar katanya....so, bila dah mcam tu, tido siang la jawabnya....bila dah start tido siang, malam bapak susahnya la nak tido...padahal kelas kul 8 pagi...lepas sahur mana bOleh tido...cOmfirm2 la mengantuk bila time kelas nanti...bagi yg activenyer laen macam tu, no komen...hak2...

ape2 hal pun...gud luck pada semua yg bakal menjawab test keramat petang ni...ak juga mengharapkan yg terbaik...namun, rasa seperti bakal akan da sesuatu yg menarik berlaku hari ni..insya-allah...

chow, nk gi kelas lak...


=^.^=

2 comments:

angahpikah said...

Aku tak pernah bangun sahur kat asrama. Tapi mantain ceria. hahaha

hOney n' cLOver said...

hak4...
tu kamO...
tP skang msti wajib bangun pnyErkan....sebab ramai alarm...XD

=^.^=

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...