.:allahu:.

Saturday, October 9, 2010

.:sunburn:.









alhamdulillah, selesai sudah kawalan kehormat yang dinanti-nantikan hampir 2 mnggu berlatih...bak kata en lan, jurulatih kami, hanya hari ini sahaja sama ada nama kamu baik mahupun buruk....
dan alhamdulillah juga, semasa kawalan tu tak ada siapa yg tumbang walaupun time tu sememngnya terik yg teramatnya hanya Allah yang tahu...
bila ditanya jurulatih brapa lama kami berdiri, brdiri yang disangka hampir 20 min itu sebenarnya hanyalah tak sampai 10 min pun sebenarnya...
mak aih, camtu sekali daulatnya Tengku Makhota ni hanya Tuhan yg tahu....
sedangkan hari khamis dan jumaat itu merupakan hari yg teramat mendungnya...*masin gak mulut aku ni rupanya.....*
janji tamat, janji habis...
penat lelah dengan 'terpontengnya' kelas kerana kawalan kehormat ini akhirnya berakhir, akhirnya berbayar...walaupun hanya utk beberapa minit...
berbayar kerana mendapat pujian dripada Timb. KP Pahang..bukan calang2 manusia....alhamdulillah...
walaupun mungkin sepanjang latihan ini ada yg terasa hati, ada yg tidak puas hati....mungkin ada hikmah disebalik perkara yg berlaku...hanya kerana shout out org boleh terasa, org boleh fkir yg bukan2...biasalah, manusia ini hidupnya selalu akan membuat andaian dan pandangan sendiri tanpa bertanya atau menyoal siasat perkara sebenar...tup2, keluar shout out yg bukan2....ini bukan berlaku pada saya seorng, malah pada rakan2 yg laen....

kalau yg benar tu, adalah penyokongnya...kalau ada yg member kamcing yang teramat kamcing hinggakan dulunya tak pernah rapat tetiba jadi rapat tu, mulalah tnjuk belang dengan jadi batu api...salah pun dikatakan betul gak...cerita benar, belakang kira...last2 hutang dengan Tuhan sbb buat dOSa....
hidup dalam komuniti pasti ada pahit manis....sama ada berpura-pura mahu pun tidak, hanya Allah sahaja yg tahu, dan Dialah penunjuk segala perkara yang berlaku....
berbalik pada cerita sunburn tadi, huhu...tersangat pedihnya muka hanya Dia yg tahu...sakit2 badan toksah story, sudah menjadi darah daging....dan lebih2 lagi yang menjadi penanda ni....
nak salahkan org memang mudah...cuba diri tu berada di tempat penanda, tau betapa peritnya bila yg di tengah berubah kaki, tetiba berbeza dengan penanda di depan....comfirm2 org akan mengata langkah org belakang teruk...cakap semua org boleh bercakap...org luar pun boleh mengata, tapi nak mempraktikan tu Masya-Allah, macam2 langkah yg keluar...
langkah laju toksah cerita....saya nak kejar pun jadi tak terkejar...bila langkah saya perlahan, mereka laju pula, bila langkah saya laju, mereka komplain terlalu laju pulak...last2, baik yg berkata tu rasa menjadi penanda macam mana...macam mana rasa org belakang tak mengikut langkah anda??

nape tak tukar je langkah bila dah salah??
yeah itu dia soklan keramat...kenapa mesti nak tukar kalau langkah kita dah memang betul...memang statement ni agak pentingkan diri...tapi serasanya, tak perlu sehingga melakukan pergerakan tukar langkah kalau dah tau langkah betul....terutamanya selekoh...itu sememangnya blind spot penanda....nak tau, try la dok kt penanda....sbb tu en2 teramat marah bila tengah salah langkah, bukan kami yg dbelakang...terfkirkah kamu??? mesti tak bukan...sebab sifat manusia itu sememangnya tidak akan mengaku salah sendiri....

sedangkan saya lebih selesa mendengar jurulatih yg marah saya daripada org yang tak berada di tempat saya mengata...sebab at least saya boleh terfkir yang jurulatih itu mengkin pernah merasa situasi sama seperti saya....dan bila suara bertambah, maka akan menjadi la langau bak kata En lan....bukan saya yg kata....
dan perkara yg paling saya suka bila jurulatih tegur org tengah, bukan kami yg berada di kiri kanan ini...nampak sangat bukan salah kami....
kalau di kanan mula jalan dulu, mestilah kami di belakang akan mengikut yg mana ternampak...kalau salah tengah, salah lah kami...
dan begitulah sebaliknya....
sekarang, ada lagi yg cuba nk mengata? kalau still ada lagi yg tidak puas hati, try la jdi penanda, kami yg jadi org tengah....fair n square kn....???



p/S: aku yG terasa...muahahaha..kalau salah perbetulkan, bukan cakap belakang.....



No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...