.:allahu:.

Saturday, January 23, 2010

minggu Yg bz...eDisi kaoRu

fuhh..ahad..mmng mendamaikan betul...
skang ni kt cafe org ngah sibuk bermanifesto *btUl ke tak aku eja ni...*
iNgat nak bantai bangun jam 12 ka, 1 ka....
tapi tak mampu plak....
last2 bngun gak kul 8 pgi...huuu..kalau kerja ni sah2 bOs aku berbangga kerana memiliki anak buah yang boleh bangun jam 8pg pada hari ahad....hahaha
ak bngun awl ni pun pasal bdan ak ngah sakit2....
tu la akibatnyar dRive kreta yang gegaq die memang melampau la....
dah namenyer kancil...
well, pngalaman pertamaku drive sorang2 jam 2pg ke tc smata2 nk jemput rakan aku...'huu mmng kerja gila la aku buat hari tu....
dah la paginyer tengok site kat otw nak g kuantan...
petangnya plak ade quiz SA...
kul 9 plak gerak g jalan2 kat TC....huuu...
tHen nak dekat jam 12 tu kwan ak nak balik...ak pun hntarkan la...sbb kereta tu bukan aku punya dan bukan juga kereta sewa..so segala tangungan adalah dibawah namaku...kyaaa=~.~=
tHen dapat plak call anda di mana...dan aku pula bergegas semula ke TC untuk mengambil sahabat aku di sana...huu...
dan disebabkan sebaik sahaja aku tiba disana aku kebuluran, aku pun makan la dulu mee gOReng dan air carrot susu kegemaranku di sana...
tup tap tngok jam dah kul 330 pagi....adeh, memang aku merempit la malam tu...
soknyer dah la ade suksis...
nak kena bangun awal lagi....
sedar2 je ak tngok jam kul 4 aku dah sampai ump...

mmng parah ak minggu ni..
dan sekarang pula, aku tengah pulun buat lab report yang akan disubmit pada hari kHamis ni...huuu...tp, waaaaa!! dah ngantuk la pulakkkk.....
chaiyok diba kaOru....=^.^=

maen cafe wOrld duLu....huahuahua

Sunday, January 17, 2010

waTasHi nO mamoru...

jam telah mnunjukan tepat jam 930 pg...
aduh, mmng malas la...dah la lebih2 hari ni hari ah
ad...smalam lak da berhmpas pulas berkawat...
jemur lagi..memang gelap la muka aku minggu ni...
hari ni pun berjemur lagi...
tapi cume bulan ini sahaja ak berkesmpatan utk enjoy...lpas ni dah kena tutup plak...tiMe for study...
ade plak buat arahan cmtu....hehe...biaselah...darah muda...

memang kepenatan, lapar, ngantUk tak usah disampaikan lagi...
tapi dah memang sejak dulu niat nak pergi dan akhirnya termakbul juga hari ni....
apa taknya, semalam kawat, hari ni mandi manda...
yeah, berjaya juga lepas gian hendak ke gamBAng waterpark yg hanya terletak 2 km dri matrikku....huahuahua....
well, sebanyak dua buah kreta dperlukan utk kami pergi ke sana...
dengar cam ramai ja kan...tapi sebnarnya just kami bertujuh ja...
aku, pijan, aIn Y, ziLa, eira, kecIk, n ag sorang yg ak tak dapat detect namanya...
hehe..mcm2...

masa first tu, aku gerak dalam suasana yg sememangnya teramat tenang....
dengan kehadiran skali budak2 suksis...tu sudah sememangnya sudah di jangka....
ketika berada di gambang town tu, sesuatu yg ak sendri tak jangka sebenarnya...
kemalangan kecil berlaku di depan mata kami sendri..
memang menggigil la segala luTut dan abdomen bdan ak ni semasa menyaksikan kemalangan yang tak dijangka...
kalau ade lori kat belakang aku....erk, tu korang fkir la sendiri...

memang semasa oTw tu sangat la sepinya..
masing2 masih terasa debaran td...so aku pn bwak seperti tngah belajar memandu plak...
sbb ak pun dah terasa sangat berdebar-debar....
dan alhamdulillah, sampai juga k destinasi.....
mase first sampai tu, mak aih, da jem..
bnyk giler kreta...dan baru aku ingat yg hari tu hari ahad....kwang2...
tPi xpe, dlm krmaian org tu lah pling sronok....
sbb pelbagai ragam kelihatan....

mse mlangkah masuk tu mmng sngal la....
mcm ayam berak kapur dah rupe aku....pening tak tau nk tuju ke mana....
last2 ak mengekor je bdak berdua tu..
sharian lepak sana memang tak kenal penat la....
smua tempat mandi kitorng serbu...
yg tak leh mnahan bila kitorg first time try ape tah, yg jd superman tuh...huahuahua...
mmng cuak giler..
bile lampu hijau ja smua xnak trun....
mmng kalut pn..
bila da turn jerit plak bila nak berenti....mcm2...hehe...
yg xleh blah, sero ngan we la..jerit nama aku kat atas...
sngal tul deme ni....nasib baek ak x dengar...
then jalan2 tu lah plak trserempak ngan kachah n da geng....
perghh, dri jauh dah d yo yo nyer ak...
sngal tul la korang ni...wat aku xsedap haty ja...hehe..

well, it's worth days eVer..
i don't fell any depressed at all..maybe i'm ready now...tHanks fOr da past for teach me evErything...=^.^=

kami ladies yg hadir...yg laen da blik...

mengadap cOco bEach...eh, ain tNjuk pe tuh...JEng3..*oTAk nakal...*

x dop keje...bergambar je tau...

hEBat tak aKu pOSing roMantik...hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: lePAs ni nAk ajak g ramai2 lak...=^.^=
Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...