.:allahu:.

Saturday, July 17, 2010

my first weekend

phuu...
org first weekend pie meronggeng...tp ak lain pula cerita....
thE first week of lEcture day, already got mark from the sun...
berjemur di tengah panas terik bukan lah lagi perkara abnormal buat diri ini kerana smemangnya telah sedia maklum akan komitmen sendiri.....
huuu, yang tak bestnyer, berpenat memutihkan muka selama dua bulan cuti, first week da gelap balik...waaaaa
bukan setakat gelap, pedih, jeragat, jerawat semua ada...skali pakej da yg datang...uhuk3
namun, demi negara, sanggup ku korbankan masa muda ku..cewaahhh...
well, hari ni agak teruk la untuk first day...
namun , dalam keterukan itu ada keseronokan...
seronok dapat bersama rakan2 seperjuangan semula yang sama2 berjuang untuk tauliah tahun hadapan...
yang teruknya, itulah, kaki tetibe lak xnak mendengar arahan...suruh angkat, pie seret...sdar tak sedar, rupanya dah tak dapat rasa kaki dah....
sesi kedua latihan dah tak boleh buat apa2....terpaksa tengok ja dari jauh mereka buat latihan...
ni gara2 kasut sudah mengecil...atau kaki yg sudah membesar semase cuti...wawawaaaa


p/s: for expoconvo 2010...

Friday, July 16, 2010

kasut oh kasut


tngok gmbar ni cmfirm semue tahu, ni gmbar ape....

hehe, alkisahnya hari ini, sesungguhnya tersangat la sengal...

gara kerana kasut pun boleh jadi isu....

td, mai turun kejap pie cafe...

nk jumpa si dia...

sptutnya tak perlu sebab petang tadi dah makan sama2...

gara sebb nak pnjam kasut putihnya yg tak prnah berbasuh..

nk wat cmne..semnagt pnyer pasl nk pie latihan sok pagi...

then, lpas dpt kasut, skype la mcm biase dengan dia...

die pun crita la..

otw balik, trserempak ngan pak sewa kreta yg slalu kami sewa...

berborak sebentar....

die pun tnyer, dah hbis dating ke....

si die pun menjwab, "xda la..mai datng hantar kasut ja..."

dengan selambanye dibalas, " aik, anta kasut ka, kena baling kasut..."



sye punyer la gelak berdekah...

so, moral of the story, bru pnjam barng jap dah kena cop bling kasut cam sye ni queen control lak....hahaha


Monday, July 12, 2010

watashi no tanjobi

tak sangka, sedar tak sedar...sekejap saja umur ini sudah meningkat...21 tahun..
bukan satu umur yang masih muda, mentah...malah sudah mampu membuat keputusan sendiri..
kalau dahulu, semasa kita kecil, kita dibimbing sehingga benar2 mengenali dunia, ini kita pula yang sudah mampu mentafsirkan sendiri mengenai dunia...
dimana arah tuju kita, kemana harus meneruskan langkah...
dan dalam proses sedemikian, mungkin akan ada yang alpa dengan dunia sndiri...sehingga org sekeliling diabaikan...hanya dengan dunia mereka sahaja...

dan berkenaan diri sya pula, 21 tahun bukan calang2 lagi...kalau dahulu, 21 tahun kira andartu...dah kena kawin...
namun arus moden mengubah segalanya...kerjaya dicari, identiti diri dikenal pasti...siapa diri kita dimata orang laen..bukan sekadar ambil kisah atau tidak...kerana pandangan orang laen turut sama tarafnya dengan pandangan diri sendiri...


memng benar, sesetangah orang akan mengatakan, "ada aku kisah kau kisah aku punyer perangai...."
mula-mula, sya berpendapat begini juga...namun, bila difikir2kan semula, pandangan sesorang itulah yang mampu mengubah corak diri kita sama ada ke arah yg lebih baik mahupun sebaliknya....ada yang boleh dietegur, dan ada yang tidak...
mengabil positif dengan apa yang orang sampaikan memang antara yang terbaik untuk mengubah diri...
nmun, jangan sesekali tersalah pilih sahabat...
kerana umur 21 inilah, kita sendiri mudah membuat andaian sendiri dan bermain dengan perasaan sendiri..



well, bermadah panjang pula...
namun, terima kasih pada sahabat dan rakan2 yang ingat tarikh keramat 12 julai...walaupun pada hakikatnya saya tidak mengharapkan apa2...namun,setiap doa dan ucapan tidak kira dalam nada bergurau mahupun yg sebenarnya, saya teramat bersyukur kerana dapat memiliki kamu smua...walaupun dalam masa yng singkat...
dan pada bonda serta ayahanda saya, pesan itu akan disematkan selalu dalam hati untuk terus menggerakn setiap nadi2 yang berdenyut...
pada si dia, itulah yg teristimewa dripadamu...terima kasih atas segalanya....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



p/s: izz jr...
Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...