.:allahu:.

Wednesday, January 12, 2011

.:aku dan taklimat:.

hari ini, aku terasa amat blurr...mungkin sebab tido yang terlalu lama..mana taknya, pecah rekod tahun baru, 12jam...tapi nasb baik la hari ni tak berapa pack....or should i say, i relex day....
anyway, right this moment, my other classmate are having a meeting with our building service and maintenance, and i'm stuck here in this room...mungkin belum masanya lagi aku mengambil subject berkenaan...

tpi bukan perkara ini yang hendak aku persoalkan dalam post kali ini..

petang tadi, diadakan taklimat bagi mereka yang akan mengambil LAtihan Industri atau LI pada semester akan datang dan semester 3.....
memang agak kecut juga mendengar perkataan LI itu sendiri....
dan bila lagi2 dengar yang LI aku akan bermula semester 3 selama 12 minggu sahaja...!!
gila pendek...ouch, pe la agak2nya yang akan aku peroleh dalam masa sesingkat itu??
tpi, selama aku pernah bekerja part time dulu pun, singakat juga masanya....mcam2 juga yang aku pelajari....

about life, about people, what kind are they...tp yg paling culture shock, orng kelantan....dari tdung labuh paras kaki, tuptup, seluar cawat..erk...sngat culture shock...dan aku pun layan ja mereka...sebab simpati pun ada juga...datang dari jauh tetiba jadi cmtu plak...tpi, aku ada di situ sebulan ja..tak sempat nak buat apa2 pun....cuma sempat kenal mereka ni jenis cmna ja..kadang2 perasan juga dirong terikut dngan perangai aku...nak buat camne

arrghh, back to the point adiba...aiyoo...
aku dengar taklimat itu teramat kusyuknya...tak tahulah aku tengah fkir apa time tu aku sendiri tak tahu...dok kisah melayan perasaan sendiri....hadoii

tula pasal..dok melayan perasaan sendiri yang tak boleh menahan..
habis ja taklimat, aku stay jap...jumpa pn Wafty, the PIC utk course aku...aku ingat nk tanya pasal suksis..tup2 ramai yg nak jumpa....cancel nk tanya....
then aku pun keluar....entah nape hala tuju aku kosong time tu...tiba2 teringat nak keluarkan duit untuk buat uniform baru utk tauliah kelak yang juga pertengahan bulan 6...LI n tauliah at the same time....o.O DAMN!!!!

ok dah keluar dah ayat tension di situ....aku teruskan perjalanan...tersermpak ladies of the day...means dak klas aku la....baru keluar dari pejabat bendahari...entah mengapa laju saja langkah kakiku mendekati mereka....taj dapat dinafikan apakah tujanku sebenarnya...

ain: kak, pie bayar duit buku cepat, sebelum pejabat tutup...

aku: aaa...ooo..ok.. *blur*

aku pun masuk...dengan otak kosong tramat...jumpa lilian, tanya beliau amek no ka bla bla bla....dia pun kata ya..
kebetulan masa aku nak tekan no tu, Oshi *btul x aku ngeja nih??* cepat2 bagi nom pada aku....memang nasib baik kowt...dengan muka blurr dan aku keseorangan mengambil tempat...
padahal sekeliling aku ada ramai dak awam...nampak tak begitu BLUR nyer akuu...hahhaha
then dah bayar, memang aku terakhir masuk, dan pling cepat habis...tenkiu oshi....love u lah....

then terserempak lagi sama ladies2 tuh...tak tahu la sama ada aku ni bernasib baik atau tidak...padahal aku memng dengar dengan jelasnya cara2 hendak membeli buku LI dalam dewab td.....

aqma: dba, cepat masuk pejabat JHEAA...amek buku LI...

aku: hah?! oooo *blur ag*

Aqma: haa, sebelum tu kena tandatangan dlu kat bwah resit tu...

aku: ha?! *blur ag, siap nak kelaurkan pen lagi....*

aqma: weh, aku gurau je la...dah2 pie masuk....

aku dngan semacam roh ak keluar entah kemana masuk ja...nasb baik la badan aku tak lost contact juga....leh tanya org kat kaunter mne nak amek buku LI...

masuk ja dalam pejabat tu aku blur ag...kena amek no k? dah la time tu memang aku sorang je ada...haih...aku dah macam kehulu kehilir dah...
nasiba baek jumpa en nazir *kowt* pdahal nama beliau dok tertera pada meja tu....
en NAzir: ok, awak nak berapa? 10, 20, 50?
aku: hah?! eh, sye nak 2 je la...

die senyum je kat aku...aik, ni perli ke ape nih....eii...tau la aku wat muke blur...xyah la dok perli aku lagi...hadoii....nakal tul..hahaha

camna la aku nak LI nih, wat keje kecik camtu pun aku blur...sakit cmni....
harap2 semua berjalan dengan lancarnya....aminnnn

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s: harap dapat buat yang terbaik....yes!!!



No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...