.:allahu:.

Saturday, June 4, 2011

newer, cherish me is BACK!!

assalamualaikum w.t.
yeah, hari minggu datang lagi...dapat juga aku on9 lama-lama...rasa mcam dah sebulan tak online...balik2 keje, layan berita, usha2 ade cerita best ke tak, then lolap..tak sedar sampai pagi....namun kira oke la juga...aku bace beberapa entry kawan berkenaan LI...diorng kerje sampai hari sabtu...aku, kul 630 pgi dah cacak depan office tingkat 13 yang menyeramkan...erkk!?
yup, puch card aku smue mesti dalam 640-645pgi sah aku punya...balik jam 430ptang mesti dah terpacak depan bangunan DBKL...sebab malas nak naek train, so tumpang bonda ja bila balik...hahaha....so kira fair lak kan..muahaha....
diorng kerje bagai nak rak, aku just goyang kaki kat oFfice....lalala...
memang syok..
kadang2 pie mrayau dalam kota saja cari pasal...last pergi pun 5 tahun dulu....
skang bila dah ade dalam bandar, dah malas pulak...yelah, yang dok sakan shoping bukan orang KL pun...smua orang luar...jmpe ckit cakap uthara, jalan depan skit, jmpe la mat2 bangla offer karpet...hahaha...dah nak raya laGi la malas...paling untung puN kuar pie beli makanan ja kat pasar ramadhan...klu tak setakat masak kat umah ja....hehe...

dan sepanjang 3 minggu LI nih, tak silap aku, hampir hari2 aku aku pekena nasi kerabu cek mek kat bawah bangunan aku nih....bleh tahan rasa...patut la cepat langsai...kul 9 ja pasti mek tu dah tutup gerai...murah pulak tuh...memang tak kisah la makan hari2 pun kan...hahahha

anyway, nak habak, profiLE bLog dah tUkar...thanks tO rapUnzil oZil kerana blOg beliau buat aty aku tak tertahan nak cari sampai dapat gak...muahahaha...memang dah lame admire dengan bLog member sorang nih...tPi lOm kesempatan nak cari..just mampu uSha bLog beliau sahaja....bLog lmE xsempat nak safe...huhu...penat gak tUkar2 nih...sebab die reset balik semua yg kita ade...haihh...harap nak tukar tu mungkin lagi 2-3 tahun kowt...hoho...

jeng2..ni yg terbaru...*abaikan tab kat gOggle tuh...hahaha*

tajuk tu tak ada kaitan dengan enTry kali ini...muahahaha....tp rasanya nak bagi tau, setiap tindakan yang dilakukan kita melambangkan sesuatu...dan juga setiap patah yang dikeluarkan....

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...