.:allahu:.

Monday, July 11, 2011

memories of nobody but me!












asslamualaikum....
dah lama tak mencoret ni...
selamat sudah aku di tauliahkan menjadi seorang inspektor sukarelawan...
haha, memang terbaik!

first week

haa, yang ni tak boleh nahan. Dah terbiase dok dalam bilik berair-cond, first day sakit pale tahap gaban. Telan panadol, then tidoq. panas tak usah cerita, first day dah ada line baik punya atas dahi. dah rasa mcm orang minyak pun ada.


try juga utk jadi Pegawai perbarisan Baris (PP baris). Hampeh. Mula2 dah kena tendang pasal pakai cermin mata. patut aku rasa mcam nak try contact lens ja. Then hantar lagi 4 orang member baik. beberapa jam kemudian datang smula kat port kitorang. tanya kenapa, kriteria dia nak tak lepas...
1. mata (ok)
2. ketinggian (ok)
3. suara (ok)
3. muka (not ok)
pelik kan? muka pun kena. rupanya jadi polis ni nak yang muka legend. tak nak yang jambu2 nih. mana tak tensionnya, dah muka kitorang ni muka comel jer...last2 aku tengok PP baris aku muka comel jer, putih ag, suara tak yah cita la, mcm tak cukup nafas ja. tak dengar gak last2...

first week memang tension. Gabungan 4 buah universiti membentuk sebuah detachment. Aku and the team detacment 7, UMP, UPSI, UMT dan USM. Yang paling hebat UMP la. diam ja, tunjuk cool.. time Kawat, kita kawat. timE berjalan kita berjalan gak..keh4

tak boleh nahan ada satu scene tuh, kami dibenarkan keluar shopping. Konon saja nak shopping padahal teman dak laki pie beli pad...upss...terutama shyamir..segan2 konon.. mami siap belek2 brocher pad mana yg paling tebal dan lembut dan bla3. tak pernah dibuat orang. Macam first time guna pulak.

aku terjah stoking...dah seminggu tak bertukar. haha...ni serius punya story. Aku pun kagum macam mana aku dan romate leh tahan bau. Tapi serius tak dak bau. So, macam terasa selamat tu ada la.

dak laki siap sempat bantai kFc. Padahal hari2 makan ayam kowt. Tapi last2 balik bantai gak nasi. Tak pasal-pasal berat badan naek. Dasyat2! Tapi masakan dia memang the best! Tak rasa buhsan macam masakan kat cafe uMp. Kalau boleh hari-hari macam tu pun tak kisah.

yang paling best, aku kacau sorang member suksis ni. Sampai hari-hari ngadu pada romate aku. Dah nak tukar romate dah kowt dia kalau duk lagi seminggu ngan aku.

seLepas seminggu

dak-dak dah habis belajo

suksis uMp 2011

tetibe dah mula rasa rindu pada UTM...agak2 bila lagi dapat jumpa macam ni...??
aku plan 10 julai setiap tahun wat reunion...cam tak mungkin je kan...hahaha...
pape hal pun, aku dah demam sekarang ni...

perkara nak dibuat lagi sekarang:

rindu nak buli faizal, shyamir n lain2
rindu nak lepaking kat bilik korang (espcially bilik siah, kD n waniE)
rindu nak kena marah dengan marissa nOrfis sebb tak habis2 usha errmm...rahsia,
rindu nak bergambar dengan korang,
rindu nak buat muka gila-gila dengan korang,
rindu nak dengar Fa mengarut perkara yang tak da kena mengena,
rindu nak mengumpat mcam esok tak da dah,
rindu nak wat aktiviti sama-sama...
rindu nak berlatih sama-sama...
rindu nak dengar korang menggedik hingga menyakitkan minda...
rindu nak gelak kuat2 dengan korang...
rindu nak berlawan muka sapa paling berbelang dengan korang,
rindu nak caring n sharing dengan korang...
rindu nak karok dengan korang sampai keluar suara jantan...
rindu nak kaco pakcik bus yg sporting dengan korang..
rindu nak pergi dari bilik ke bilik
rindu nak lihat korang jadi ugly and beauty....
rindu nak shoping ngan korang sambil gelak kuat2 dengan muka belang-belang...
rindu nak camping ngan korang...
rindu nak maen masak2 dengan korang...
rindu nak beli mask dengan korang...
rindu nak jadi polis tapi tak pernah berkelakuan seperti pOlis....
rindu nak wat semuanya dengan korang...



p/s: perkara terbaik berlaku sepanjang menuntut iLmu di uMp...nnti da masa upload gmbar laen plok....

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...