.:allahu:.

Thursday, August 18, 2011

aku gadis prihatin~~


okeh tenet mcam siput lak kat sini...huaa...ni pun masa taip, tak habis2 lagi loading satu page ni jerk...

ape hal pun segmen ni nak menggambarkan betapa kuat dan ukhwahnya kita sesama islam seluruh dunia...yuP entry tOk hari ni, adalah ksedaran selain membuat pahala di bulan ramadhan al-mubarak nih...

walaupun sebenarnya kisah di somalia itu sudah lama di perdengarkan, tak silap masa zaman sekolah menengah lagi, bagi yang prihatin, namun baru sekarang ramai yg terbuka hati nak membantu dan di beritahu di kaca-kaca tv...
pape hal pun..marilah kita sama-sama berdoa agar di permudahkan hidup sahabat se agama kita di somalia yang terpaksa menempuh hidup yg teramat sukar...


Klik link ini untuk membantu [sini]


so wat sahabat2 yg dah habis practical tuh, haa jangan lak habis kan wit gaji practical yg kome dapat utk braya sakan ja...
alangkah mulianya kalau korang sumbangkan sedikit even RM1 itu untuk mereka di somalia...kalau korang leh buang tulang ikan, ayam bagai dalam tong sampah, diorang leh makan sampai tak ada tulang pun....
dan aku pun tengah usaha kumpul wit nak kasi sikit even pratical tak dak gaji...


sekian, peace no war....

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...