.:allahu:.

Monday, August 8, 2011

perangai tak selari dengan hati

assalamualaikum sahabat. hari ni ingat nk minta pendapat pembaca sekalian. nak tukar sikit cara penulisan utk kali ini.

pernah tak korang terfikir, kita ada sahabat, dalam berbicara, penulisan sangat teramat bijaknya, namun perangainya sangat teramat la bertentangan dengan penulisannya? kira kes jauh panggang dari api la ni...
ada tak?

tak pun, kepada penulis2 blogger la paling simple...kita ada benda nak ditanam, ada azam baik punya, setiap kali post semua berkenaan hati kita nak apa, nak itu, nak ini, wish sana, wish sini...tapi in realiti, kita terpaksa berbohong utk menjaga hati org sekeliling kita semua...
ada tak?

lagi satu situasi, korang kat luar nerd gila sampaikan org tak kenal pun korang. In the end, you are actually the famous blogger in the world..everyone knows you very well...just in the internet people know you...tpi bukan mcm cik hanis zalikha dan jejaka terhangat atau pun cik elia...diorng tu da super duper fames...;)
ada tak?

aku ni bukan nak berkata besar atau pun nak berlagak teror tahap gaban pun sebab aku bukan pelajar forplat seperti yg digembar-gemburkan *ada ke*, tapi aku masih manusia biasa yg mampu berfikir di mana silap, di mana betulnya...bukan sekadar memikirkan kesilapan org lain sahaja.

kadang-kadang, aku pun melakukan perkara apa yg aku katakan di atas....

kata orang, nak tahu hati pemikiran orang, sahabat, rakan, keluarga, tengok pada penulisannya, lihat pada pembacaanya, tengok pada bicaranya...barulah betul kita mengenal erti budi seseorang itu bagaimana lagaknya. tapi ye ke?

aku berazam, tahun ini untuk dapat forplat! so buat shout out kat muka buku. Masing2 mengucapkan kata2 prangsang kepada aku yg tak berapa nak femes macam sesetengah member yg lain. Tapi last2, perangai still sama. Makan, tidur, main game kat fb...mana nak datang forplat tuh? dari langit?
ada tak korang mengalami situasi begitu?

agak2, kalau kena yg member yg macam ni, macam mana korang nak handle org mcm ni??
sebab orang2 mcm ni teramat menyesakkan kepala aku kerana org seperti ini terlalu hipo dalam kehidupan sebenar mereka berbanding realiti....*Nak kata aku la ni*
bukan hipo kepada yg jahat...hipo pada persekitaran mereka...macam aku lakukan sekarang ni...
tengah mengantuk tahap gaban kat office tapi leh bukak tenet...hahaha....nasib baik tak kantoi...XD

tak pun, tngok blog aku....jambu siot..
tapi muke legend....muahahaha...so, what the story mory nyer nih....???

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...