.:allahu:.

Tuesday, August 9, 2011

.:telefon owh telefon:.

sumber abang gigolo (google)

telefon..semua org memerlukan telefon dalam hidup mereka...even tak dak line kat dalam hutan pun, still nak bwak juga...yelah, takut sebarang kecelakaan berlaku, boleh la mencuba nasib bak kata org...

aku ni plak, yang dok kusyuk masyuk mentelaah main contract ni, tetibe tertangkap suara riuh rendah kat luar biliik...mana taknya, rupanya en pejal sedang mengetest tepon pejabat beliau yg akhirnya berbunyi...hak3..rasa kelakar di pagi hari awal ramadhan ni apabila akhirnya office baru di menara PJD tingkat 23A berdering telefon setelah hampir sebulan tak kring2...
ni semua gara2 sistem bangunan belum lagi lengkap sepenuhnya. yelah, kadang2 tenet pun leh tak ada dengan tiba-tiba...air cond plak leh tertutup dengan suka2 hatinya...

dan sekarang ni mereka sedang sibuk test no telefon pejabat di bilik masing2....comel plak tengok gelagat mereka nih..ceria selalu tak kira apa yg berlaku...
walaupun dah dok berasingan still saling melawat, bercerita, tngok wayng dll...
dan aku sebagai seorang yg lebih gemar mendengar dri meluah just tersenyum melihat gelagat masing2....sebab aku bukan jenis yg suka berckp2...lebih2 lagi practical ni..
tak tahu pula kalau dah kerje betul2, mungkin keyakinan tu lebih lagi untuk mengajak dari di ajak...hohoho...lagipun, dengar riuh rendah tadi membuatkan aku terjaga secara automatik di blik yg serba sejuk nih....hoooo~~~~ *sambil menghembus kepulan awan nipis dari mulut....* sekali bau mulut kuat daa...keh3


salam ramadhan dari Dia kita datang, kepada-Nya jua kita kembali....semoga rahmat ramadhan semakin bertambah...

3 comments:

CinderLaLa said...

sengal...haha.. Tu ar pasal..kalo x bising...x ceria laa ofis nih.. hehe

abah khalisha said...

Salam Ramadhan..

hOney n' cLOver said...

cik cinderlala: hehe..tu yg syok melayan tuh...=^o^=

abah khalisha: salam ramadhan juga...^^

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...