.:allahu:.

Friday, December 16, 2011

huarghhh, hari ni rasa nak makan macam2....memang berat badan dah naik skit. ade la dalam 3 kilo..hahahaha....sejak dok tingkat 3 ni, kemalasan untuk turun semakin berganda. dan sejak my 'baby' ade, lagi la malas. makan nak sedap je. kat cafe tak nak. Haihh, memilih. macam mana nak maju. apa2 hal pun, makan ikut sedap tekak, bukan perut...keh3..memang gemuk la.

lagipun sekarang ni tak tahu la nape. asyik nak emo je. benda kecik je pun. betul kata orang bila mana dengan sahabat paling rapat sekali pun kita, betapa kita kasih dan sayang sekalipun, sikit sahaja dah boleh terasa. tak tahu la.

seriously, dulu aku bukan jenis macam ni pun. nak kata rapat tak juga. tapi kadang2 sentap la juga. walaupun benda tu perkara yang tak pernah aku buat. dan seperti biasa, aku akan cari dia dan nangis. haha....pelik kan? orang anggap aku tough, ganas tapi boleh nangis tiba2...


memang tak mengharapkan jadi rapat sangat. tapi kalau dah hari2 bersua muka bagaimana nak elak perasaan berkasih sayang itu kan? mungkin orang anggap aku relex, xde perasaan, suka cakap kuat, cakap maen lepas, cakap ikut suka dan ade pula yang kata aku cakap suka nak memang. yup, aku cakap memang nak menang. tapi kalau salah betulkan. dah memang sejak lahir aku mcam ni. memang orang kata apa, suka cari pasai. memang aku suka cari pasal ngan orang. dan aku suka bila kawan2 aku berborak ngan aku benda2 yang aku salah. tapi...people did not thinking very much.

last2 rasa cam seorang diri juga. tak tahu la. masa first year, kena tuduh buat perkara tak pernah buat. tak memasal nama aku yang cun ni buruk..;P tak memasal aku dah malas nak rapat ngan orang yang cari pasal ngan aku yang dlu leh gelak2, senyum2 bergurau2. tak apa, i still got the support. But when the support gone by the time u needed them, how would be survive? mereka pun ade juga kawan laen.

dan aku akui, aku tak la sepandai especially in engineering. takat ilmu semua orang boleh fkir, ok la kowt. nak hebat memang tak mampu. but i still can think about life, what surround me. which one is bad, which one is good. yet when people stab from the back, memang nak cari sesorang la. tapi last2 sedar, kita tak ada siapa2 pun sebenarnya.

memang ade yang kate mereka faham, tapi sebnarnya tak faham pun. kita sendiri pun tak tahu mcm mana nak explain. so memang mengharap orang sekeliling yang dapat faham kita. anyway, changes is everything. memang rindu sebenarnya zaman sekolah. zaman yang boleh kita buat suka hati, bersukan, belajar, art, tak susah nak fikir pasal cantik, pakaian, asseseori, bercakap dengan orang yang kita suka dan segala bagai.

janji aku ada Allah. Stay by my side forever my Creator. I just wanna cry to you right now. You are the reason i'm leave. Allah huakhbar. ^^


No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...