.:allahu:.

Saturday, April 30, 2011

.:BE as ONE by w-inds:.




I’m always thinking at any time, even on days when we can’t meet, EVERYTIME I FEEL
AH my HEART AND SOUL wrapped in the warm palms of your hands
Where are you when you haven’t left me?
When I met you by chance and saw your casual kindness, I wanted to embrace you

I WILL –BE AS ONE- I want to protect you
STAY WITH ME I love you YES YOU My beloved person
I’ll tell you my overflowing thoughts without hiding them
You’re a miracle I only met once
Just like the stars which shine together and like the raindrops which eventually fall into the sea
Let’s come together LOVE You are my everything

Even for tiny instances when we cross paths without meeting NEVER CRY I’m sure we’ll open our hearts
AH I’ll come here and listen to the dreams you hold and the continuation to the book you were reading SAY
When we collect small things about each other we didn’t yet know about, the bonds we have between us will strengthen

Now –BE AS ONE- I want to try believing
That there is such a thing as an everlasting love
Let’s etch ourselves into each other
In this destiny which we won’t regret
Bring our hands together and feel each other’s warmth and feel the peacefulness born from each other’s gaze
That is eternity ONLY SHINE Because we realize

Whether spring, summer, autumn and winter, I want to set your many smiling faces
Into one of the world’s stories and tell it one day

I WILL –BE AS ONE- I want to protect you
STAY WITH ME I love you…
I’ll tell you my overflowing thoughts without hiding them

Now –BE AS ONE- I want to try believing
That there is such a thing as an everlasting love
Let’s etch ourselves into each other
In this destiny which we won’t regret
Bring our hands together and feel each other’s warmth and feel the peacefulness born from each other’s gaze
That is eternity ONLY SHINE Because we realize



a japan soNg....just take in enGlish only

lYric sOng by w-inDs

title of the song: be as one...


p/s: layan anime sedih2 dngar lagu ni, memang haru tul...huhu...sdih2 T____T

Sunday, April 24, 2011

Jom gelak2 bEfORme fiNAl...^o^ hohohohoho

Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.release tention~

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta

Februari - Aku gigit

Mac - Aku belasah

April - Aku peluk

Mei - Aku terhantuk

Jun - Aku terkentut depan

Julai - Aku menari dengan

Ogos - Aku pergi dating dengan

September - Aku lambai dekat

Oktober - Aku muntah depan

November - Aku jerit dekat

Disember - Aku terlanggar



ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku

2 - Komputer aku

3 - Liverpool

4 - Garfield

5 - Musuh dalam selimut aku

6 - Gangster

7 - Handphone aku

8 - Gerrard

9 - Driver Bas

10 - Semut

11- Kawan baik aku

12 - Polis

13 - Taik kucing

14 - Patung barbie

15 - Lee Chong Wei

16 - Mak Mertua aku

17 - Mak tiri aku

18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku

19 - Makcik kantin

20 - Sharifah Amani

21 - Upin dan

22 - Siti Nurhaliza

23 - Spongebob

24 - Cristiano Ronaldo

25 - Bapuk/Maknyah

26 - Kawan aku

27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia

28 - Jiran aku

29 - Orang gila

30 - Taylor swift

31 - Awek cun/ Jejaka tampan



iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem

Hitam - Sebab aku gila

Pink - Sebab aku suka single

Merah - Sebab mak aku suruh

Biru - Sebab aku tak tahan

Hijau - Sebab aku baik hati

Ungu - Sebab aku cemburu

Kelabu - Sebab bomoh suruh

Kuning - Sebab suka hati aku la

Oren - Sebab aku baru putus cinta

Coklat - Sebab aku tak tentu arah

Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat



KONGSI JAWAPAN ANDA~

enJoy tHE wOrds,.,,

Wednesday, April 20, 2011

dah study week dah....~~~

study weekkk!!..
yup..
semua orang dok pulun ramai2 pie lib demi memunuhkan kouta kerusi2 di library nih.....
dan skang, aku duduk di timbunan beg mahasiswa universiti yg sedang sibuk mentelaah di dalam lib...
aku??

dan aku kini sedang menghilangkan tesion dengan menulis blog....
tension sebab study ke??
of cos tak!
sibuk buat asignment yang akan di submit esok....
so bila nak study nyer??
hari sabtu....hahahahhaha
gilo!
aku: (n.n)

gud luck semua....
for this final.
halalkan ilmu korang pada saya yg gila-gila malas nak mati nih....
yg tak habis2 harapkan hint...*tau korang pun sama gak*
dan halalkan segala apa yang aku katakan..
kalau betul dijadikan pengajaran...
kalau salah, silalah maki saya....wakakaka...saya tak kisah..saya maafkan anda smue..
bak kata bijak pandai, manusia ni tak sempurna...
dah tahu tak sempurna bukan nak diperbaiki...lagi semakin teruk...
mcm aku...spe yg terasa tu maaf la, xckp pun pasal awk pun...
kita semua ni serupa...cuma cara kita apply dalam life ja...kena atau tak kena....
kalau tak kena tu mula la, nak salahkan orang , nak fitnah orang ni...
padahal diri sendiri tak tahu dia tu lagi bagus kena maki dengan orang laen...
upsss..*toleh kiri kanan laju2*

anywayss guyss, saya dah merapu lebih...
wat member2 yg mengenali, good luck wat final anda..
and ur life...hanya utk yg saya kenal sahaja...
klu xkenal, nk suruh doakan silalah respon....
hehe
sekian....

P/S: bz wat asment kalah wat pSm...bile la nk studynyer nih...=.=
ayahanda bonda, maaf dipinta selalu..halalkan makan minum anakanda....halalkan tumbesaran anakanda yg terlampau2 besar nih.....

sekian...^.^

malam pertama...


Kisah ini diepetik daripada seorang kawan, 3sword...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kisah bermula apabila seorang lelaki bernama Amat yang baru saja menjalani malam pertama bersama isteri barunya, menceritakan tentang kemusykilannya kepada Seorang sahabatnya, Mohd. Jamil.


"Wah, gila juga! Ternyata memang benar," ujar Amat. "Kebiasaan yang sering
kita lakukan ketika masih bujang, boleh berulang pada malam pengantin."

"Maksud kau? Sebenarnya apa yang berlaku semalam?" si Mohd. Jamil ingin

tahu.



"Begini. Kau kan tau kalau sewaktu bujang aku suka melanggan perempuan?."

"Ha'ah. Tapi bukan ke kau kata dah insaf dah, nak taubat selepas berkahwin?"

"Memang la. Tapi aku tersilap buat something semalam."

"Ye ke? Apa yang kau dah buat?"

"Kau tau, masa malam pengantin semalam, setelah selesai melakukan

hubungan, dalam keadaan mamai, tanpa sengaja aku memberikan wang RM100 pada isteri aku."

"Wah, gila kau??!" Mohd. Jamil terperanjat.

"Bukan aku sengaja! Dah benda nak terjadi, nak buat macamana.." jawab

Amat dengan muka mencuka.

"Habis, bagaimana? Isteri kau marah ke?"

"Itulah masalahnya," Amat menjawab. "Dalan keadaan separuh sedar dia

menjawab, 'Terima Kasih Bang, datang lagi ya'...!"


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P/s: so, bagi yang terbiasa buat sex seblum kahwin, berhenti lah...kerana bukan jaminan dengan orang yg kita buat tu akan berkahwin dan nak dengan kita yg dah diusik dan disentuh orang walaupun oleh dia sendiri...cian kat suami korang yg hendakkan malam pertama yg terbaik....ataupun peratusan korang akan mendapat suami yg sudah biasa buat dengan orang laen juga tinggi kerana Allah MAha Adil dengan hambaNya.....insap2 la...kalau tak kawen...biar cOver sikit...sebab obvious sangat....

ya allah jauhkan diri kami semua dari zina...kerana akan sampai waktunya Engkau mengizinkan aku bersatu....Engkau Maha Adil Ya Allah...yg baik akan Engkau janjikan yang terbaik, yang buruk, akan Engkau janjikan balasannya.....jadikan aku dan rakan-rakanku yg terbaik hanya dariMu...aminn~~~


Tuesday, April 19, 2011

my mOOd



my face, my moOd...always change...lalalala~~~
Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...