.:allahu:.

Sunday, June 5, 2011

Kepada mereka-mereka...


Kepada yg masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.


Kepada yg ragu2 dgn PERNIKAHAN...
Cinta bknnya mencari seseorang yg "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yg mampu menjadikan dirimu sempurna.


Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...
Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tidak benar2 peduli. Jgn bicarakan soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tidak berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.




Kepada yg PATAH HATI...
Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA...
Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jgn sampai terjerumus. Biar selamba tp stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil. Cubalah utk memahami tetapi bkn bermakna tdk boleh meminta apa2. Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa sakit jika itu y! g benar2 dialami.

Kepada yg ingin MENGUASAI...
Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata tdk bahagia dgn mu.

Kepada yg takut MENGAKUI...
Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya.


Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...
Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau tlh mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.....


rasa tak ada kaitan ngan liFe kowt...tak ingat spe yg sHAring neh...jEles ngan kawan yg dah kawin...bila aku nak ikut jejak langkah mereka ini???? haha

Saturday, June 4, 2011

newer, cherish me is BACK!!

assalamualaikum w.t.
yeah, hari minggu datang lagi...dapat juga aku on9 lama-lama...rasa mcam dah sebulan tak online...balik2 keje, layan berita, usha2 ade cerita best ke tak, then lolap..tak sedar sampai pagi....namun kira oke la juga...aku bace beberapa entry kawan berkenaan LI...diorng kerje sampai hari sabtu...aku, kul 630 pgi dah cacak depan office tingkat 13 yang menyeramkan...erkk!?
yup, puch card aku smue mesti dalam 640-645pgi sah aku punya...balik jam 430ptang mesti dah terpacak depan bangunan DBKL...sebab malas nak naek train, so tumpang bonda ja bila balik...hahaha....so kira fair lak kan..muahaha....
diorng kerje bagai nak rak, aku just goyang kaki kat oFfice....lalala...
memang syok..
kadang2 pie mrayau dalam kota saja cari pasal...last pergi pun 5 tahun dulu....
skang bila dah ade dalam bandar, dah malas pulak...yelah, yang dok sakan shoping bukan orang KL pun...smua orang luar...jmpe ckit cakap uthara, jalan depan skit, jmpe la mat2 bangla offer karpet...hahaha...dah nak raya laGi la malas...paling untung puN kuar pie beli makanan ja kat pasar ramadhan...klu tak setakat masak kat umah ja....hehe...

dan sepanjang 3 minggu LI nih, tak silap aku, hampir hari2 aku aku pekena nasi kerabu cek mek kat bawah bangunan aku nih....bleh tahan rasa...patut la cepat langsai...kul 9 ja pasti mek tu dah tutup gerai...murah pulak tuh...memang tak kisah la makan hari2 pun kan...hahahha

anyway, nak habak, profiLE bLog dah tUkar...thanks tO rapUnzil oZil kerana blOg beliau buat aty aku tak tertahan nak cari sampai dapat gak...muahahaha...memang dah lame admire dengan bLog member sorang nih...tPi lOm kesempatan nak cari..just mampu uSha bLog beliau sahaja....bLog lmE xsempat nak safe...huhu...penat gak tUkar2 nih...sebab die reset balik semua yg kita ade...haihh...harap nak tukar tu mungkin lagi 2-3 tahun kowt...hoho...

jeng2..ni yg terbaru...*abaikan tab kat gOggle tuh...hahaha*

tajuk tu tak ada kaitan dengan enTry kali ini...muahahaha....tp rasanya nak bagi tau, setiap tindakan yang dilakukan kita melambangkan sesuatu...dan juga setiap patah yang dikeluarkan....

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...