.:allahu:.

Friday, February 3, 2012

New life with Herbalife...

walllllaaaahhh....suka betul dok rumah...
memang rasa nikmat tu berganda dari dok u sorang2 sambil conquer satu blok....rasa bila orang lalu nak buat jahat pun fikir 10x5 sebab dengar suara sumbang aku kat blik dah macam ular kena palu. Macam sore opera pun ade jugak...hahahaha


anyway semalam pergi HOM herbalife di taman melawati. Datang2 tu memang kalau orang boleh baca pemikiran aku mesti tanya, "Napa banyak sangat tanda soal kat kepala tu?" 
persoalannya, memang aku pun tak tahu pun Herbalife ni pasal apa. Aku just minta bonda datang teman dan dengar sampai jam 12 tengah malam! 


Di FB aku di tag oleh Norhanani which my Herbalife couch untuk datang mende camni. Memang x aspect pun akan datang dan dengar. Yang bestnye speaker beliau, En Nasir memang the best! Untuk pertama kali aku rasa semangat untuk jadi seperti beliau setelah 6 tahun makan herbalife ni. 

Kenal x dengan Michael O. Johnson? pengasas Mickey mouse, Donald duck? kenal x ape tu mickey mouse? kalau xkenal tanya budak kecik... Dia merupakan pengasas Herbalife ni...mula aku dengar pun aku blur. Ye ke? tapi setelah wat research bagai  *xsangka aku reti buat research, bangga kejap*, memang betul, beliau la yang mengasas Herbalife ni di US....dan sekarang ni di iktiraf oleh unit kesihatan di 82 buah negara dan bilangan itu meningkat setiap bulan Masya Allah! so impressive! sangat teruja lagi nak jaga kesihatan....Kalau cari pun memang xtipu...Herbalife sangat berbeza dengan product laen...Sedangkan Messi yang aku tak pernah kenal sebelum ni, aku boleh kenal sebab die makan Herbalife ni...wow!

Okeh. Bercakap pasal semalam, sebelum balik tu, aku try check body aku ni sihat ke x and guess what? The result shows my age is 25!! arghh, make me so pressure because i'm still 22 okey! grrrrrr....then i'm start to think, why not change my life now? my family have Kidney problem and cause them to death! Even my father is the same! So, the percentage that I might be have the same disease is high! why not I'm change my life now?



yes, i Have my shake today? and guess what? Tak rasa lapar lansung dari pagi jam 8 tadi sampai sekarang berita 1.30 kat TV3 sedang ke udara. Memang plan nak makan malam je skarang ni. Mengapa perlu makan kalau kita tidak lapar? tak perlu membazir. Just have ur shake. Bukan nak kata makan tidak penting. kalau orang tetap nak makan, makan la. Cuma jangan sampai membazir dan menambah kalori dalam badan pula. 

My first shake...yeay, thanks bonda... 

Kadang2 badan kita pun boleh penat sebab jana makanan yang pelik2 dalam perut. yEah!!! i cannot wait for the result for the next week....weeee

Nak lose weight, gain weight, reshape body, improve skin, be healthy, xnak makan pain killer berpapan-papan dah, nak jaga diri, just pm me. Sebab saya pun nak berubah! Dan berubah hari ini! Saya tak mahu cari penyakit melainkan Allah dah tetapkan begitu...insya Allah...


2 comments:

sitinuraffizza said...

awak, yg ni rm 30 2 ke?? HUHU

EirA said...

nti bg feedback kat ak plak ey..ak pn rase mcm nak try je herbalife nehh..huhu

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...