.:allahu:.

Friday, March 30, 2012

4# dia pemerhati aku



3 tahun?! worgh..xsangka aku sesetia begini leh bersama dengan dia selama 3 tahun...hahaha..alhamdulillah, walaupun dilarang dan aku buat leh gak stay sampai 3 tahun...Terasa lagi detik masa mula2 jumpa dulu. Serasa mengeletek hati bila terlalu mengingat peristiwa lalu dimana semuanya masih muda mentah.

Tahun keramat, tahun pertama semester kedua aku selangkah ke menara gading, lansung tak tahu kewujudan si dia di section yg sama dengan aku yang kebetulan tercampak dari section yg asal. rasa pelik pun ada juga. Mungkin aku bukan jenis si pemerhati yg melayan kesemua orang. Yelah,waktu tu serasa aku, perangai aku masih sama dengan waktu sekolah dan matrikulasi. Terlalu suka bermain, bila mana aku tak ambil tahu lansung tentang fashion, tentang kecantikan, tentang benda2 'cute', tentang drama korea yg menitiskan air mata gadis, membela kura-kura dan sebagainya. Yang aku tahu time tu adalah group mana yang boleh bawak aku untuk buat aktiviti lasak. Sampai dengan romate aku sekali aku tarik join. hahaha, kejam tak kejamnya aku time tu....

Dan yg paling penting, aku adalah lOner time itu. Which i'm entering the new kind of place, with new kind of environment, people, place to slept. and the most important yes, PEOPLE! I have to struggle to find new friends which kind of weird that time.
   "salam, saya adiba. nice meeting u." erk?! tak buat plak aku. xtahu la kalau aku buat gitu ade orang terima. That time, i just watch watch and watch. Sampaikan nak masuk join sangat-sangat susah time tu.

Time tu romate lama (Fatin, Siti, Dayah Tahir) adalah tempat aku keluar bersama2. Sampai aku kena lepak dengan dak2 komputer pulak dulu. Ambil course Civil but end up hanging out with them. Hahaha...i dunno why. Maybe that time civil people is ganas but ramai yg cantik. dan aku, xcantik tapi ganas lebih. hohoho..no comment how people judge others.

Hais diba, kamu dah melalut jauh. Kisah nak cerita sebenarnya cara aku jumpa dengan seorang pemuda bernama Muhamad Hafizzan. Tak kenal pun latar belakang si dia ni. malah tak pernah terfkir pun akan jumpa. Time jemari sedang menari2 di atas papan kekunci ni, si dia sedang menjawab test Foundation. Harap si dia berjaya dengan cemerlang. ;)

Masih ingat lagi, waktu tahun 1 semester dua, laboratory Engineering di perkenalkan kepada student tahun satu. Semak satu persatu nama group. Serius, tak pernah kenal siapa Muhamaf Hafizzan. Yg aku kenal adalah Zulhilmi Ali, Hidayah Jamil, Shahira Diana....erm, jap. Dah lupa siapa lagi sorang tu. Hahaha...maaf yer...dah cuba ingat tak ingat2 jugak...

jeng jeng jeng. time first meeting tu pun aku masih tak kenal mamat ni. Rupanya seperti mAt buruh wat keje site ja rupa beliau. Hoho.Jangan bagitahu dia. ;P So, bermula lah kerja tanpa bercakap antara satu sama lain hingga lah pada suatu hari, Skype di perkenalkan di UMP. So, kami2 ni install la. Sekali dia pun chat dengan aku. Simple je kan. Yelah, orang tak pernah kena ngorat. Hahahahaha....

Tapi, dalam chat tu tak adalah tanda2 nak ngorat. Pasal kerja je lebih. Dah nama pun satu group. what do you aspect more right? Until one day, i got a chat with Shahira Diana told me about him. First cam biasa, aku buat tak tahu ja mengenai diri dia. sama macam time sekolah dulu. Orang mintak aku wat tak tahu ja. So in that time, aku dah mula jeling2 dah. Tapi yg wat aku tertanya2, kenapa masa tahun 1 sem 1 aku tak kenal lansung dia? Hohohohoho, misteri-misteri....hehe

Lagipun masa ni seingat aku si dia masih dengan seseorang dan aku bukan jenis yang nak dia. Time tu dia sangat TAK HANDSOME ok! Hahahaha...sehinggalah romate beliau memaksa beliau menukar style rambut di sebuah salon di Megamall Kuantan *sampai sekarang dok gunting rambut kat sana lagi* dan aku pun tercengang sedikit..hahahahaha

So sekarang inilah kami......Hehe...Continue next year plak...


Ni Time tahun 2 semester 1. mula2 lagi...Thanks to ain ithnin sebab tangkap gambar ni. 

during dinner perkasa tahun 3...;)

During konvokesyen UMP ke 6..

Ni baru2 lagi. Di pantai sepat.

P/S: terima kasih sebab menjaga saya....^__^


No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...