.:allahu:.

Wednesday, April 4, 2012

fuh3..tetibe muka merah. apa hal? jeng3...haha ni semua gara-gara si dia punyer cer la nih. Aduh bikin aku bukan panas, tapi malu. Haishh, siot tul bro sorang ni.

Straight to the pointer. Hehe..malam semalam, seperti manusia normal yang berkapel yg lain, jari jemari mesti sunat berada di telefon bimbit. yela, takut2 cik abang hantar pesanan tak terperasan. So, pesanan ringkas yg biasa2 di hntar seperti, 'Hai buat apa?', 'Dah makan ke belum?' dan bla bla bla mesti juga sunat dijawab. Jawab dapat dOsa, tak jawab dapat pahala..sebab boleh control..hehe...sendiri ingt, sendiri xmau buat....=.=

ok2, sampai satu part dia hantar mesej yg dia perlu tolong bondanya untuk key in markah pelatih jururawat di sana. So aku pun ok kan ja. Yelah, tanggungjawab anak kan. Nanti jadi anak derhaka pula. Dan aku bukan yg suka sangat mesej2 ni. Bila ada orang mesej ja aku layan. Tidak, buat dono ja. tak berasap pun punggung orang tak mesej. Lagi bahagia ada la. Jimat duit. yelah, orang pun tak cun. hehe...

So berbalik pada tadi. Lepas tu aku pun sambung maen farm Frenzy Madagascar yg aku install dalam lappy kesayangan ni. tak sampai lima minit tek tek, tek tek *bace bunyi tu biar betui sket* bunyi ringtone hp aku menandakan mesej baru masuk. Aku yg pelik ni pun tengok la ape kisahnya lagi.

Rupanya nak bagi tahu nak key in lama sket. ingatkan dah selesai. mula2 aku xmusykil apa-apa lagi. So, kite continue yer *bnyk plak so nyer ni*.

DiB: owh, mesti mama ade recomend sape2 pelatih kat sana an2...
diA: xde pun...mama suka awk lah... *time ni aku just senyum kambing ja*
DiB: Mne tahu?
diA: Mama yg cakap tdi...
DiB: aik, ckp pa?
diA: Msj awk td kan sye tunjuk kat mama...mama gelak ja, suh ckp mama suka awk hehe
DiB: erk, mesej yg ane?? *riso tahap gaban time ni*
diA: yg awak kate rekemen tuh...
DiB: gulp!


okEh, time ni dalam kepala aku dah malu nak mati. Yg si monyet ni xde kaitan dengan penulis. Hehe... Erm, camna yerk kalau mak si dia suka kite? apa respon yg perlu kite tunjukan? Harap tak letak harapan tinggi kat aku walaupun aku ni tinggi. Hohohoi...Sekian punya luahan....~~~~


p/S: pAnjang umur, dok nulis mengenai si dia hp dah berdering, 'tek tek, tek tek' by nokia...lalalala~~~


3 comments:

EirA said...

wewittt..okeila tu..da dapat grenlite dari mertua..moga cepatlahh ko belanje aku nasi minyak yer :)

Fiena Jaafar said...

ececehh...diba memalu?? teringin jugak nak tgk muka ko malu diba.. :D :D

hOney n' cLOver said...

@eira hohohoh..nasi minyak aku kAsi fRee punyA...keh3


@fiena woRgh, kAlau akU mAlu tnGGang terbalik umAH...hahaha

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...