.:allahu:.

Tuesday, August 7, 2012

Ketawa2 dalam alam maya

ketawa alam maya. tadi aku baru belek2 bLog sambil terjah menerjah blog orang lain yang dah lama tak diterjah. Tetiber berminat gila dengan post ayeem ayam pasal jenis2 ketawa dalam alam maya. Aku pun rasa terkena gak bila membaca poSt dia ni...yg menyebabkan aku rasa nak 'ngopi' semuanya tapi dia tak benarkan. so aku kena taip baik. Tapi of cos dah jadi style aku la kan....

1.  Heh 

Untuk mereka yg berperangai suke sindir menyindir orang. "Heh, ingat ko bajet HOT?" atau "Heh, ingat aku suka sangat ke kat kau?!"

2. Hee  

Ni buat mereka yang rasa diri mereka comel giler lah sebab nak sesuatu. Bila orang tu wat ayt gune ni mesti die akan senyum nampak gigi karat smpai ke telinga. contOh,  "Bestnyer la kan kalau dapat kasut merah setellitto tu kan. Cantik gilerr ah. Heeeee..."

3. Hehe/Hihi   

Ni yang suke buat statement bila bercakap wajib keluar ni nak menunjukan diri tu sedang bercakap dengan orang tu spaya orang tu anggap dri kita sebenarnya sedang ketawa betul2 la.


4. Hehehehehehehe

Lebih kurang mcm hihihihihi jugak bunyinya. Ni namanya orang yang gelak ni suke sangat mengilai...

5. Hohohoho/Kah Kah kah

Yang ni gelak tak ingat dunia. mcm dunia maya tu dia sorang sahaja punya. Kalau boleh nak penuh semua dengan gelak dia ja.


6. Haha 

Gelak sebab statement yang orang buat lawak gila babun. Babun tu dah xlawak dah sekarang.


7. Huhu  


Ni buat mereka yang tak tahu atau serba salah dengan buat muke innocent.

8. Lol  

Lots of love atau lots of laugh atau yang sa,a waktu denganya.


apa-apahal pun, hidup manusia tidak akan sempurna tanpa mereka2 ni. Asam garam kehidupan. 
cHow babeh. 







2 comments:

angahpikah said...

Kalo gelak wakakakaka? hahahah... apo mksudnye tu wahai ahlil nujum

hOney n' cLOver said...

itu namenya, ikut suka tuan hambalah nak gelak camne pun...hahaha

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...