.:allahu:.

Wednesday, August 1, 2012

My wednesday

yeah, i am back! hahaha.. dan sekarang ni dok bertapa di pejabat di jalan Gombak. yup my first day of work. Terpaksa berhenti jadi cashier kat Aeon sebab macam tak larat ja. tapi kalau di benarkan kerja sehari, apa salahnya kan...hahahaha

first way of finding new experience...i smile between the rainbow. Sebab ape wat statement macam tu? sebab rasa statement tu macam comel je. hehe...Apa-apa pun, alhamdulillah, semoga dipermudahkan. Sekarang ni belum bz. boleh la godek2 mana yang tak patut dulu. Sementara ArcGIS 10 di install. Harap reti la guna. Mana taknya, bace instruction dia bapak la advance. tapi last2 company beli yg basic ja. lega hati kecil ni sekejap jew!

Tadi masuk bilik meeting. Kena brief macam kena tembak dengan peluru. banyak gila scope of work yang nak kena settle. tapi dugaan bekerja memang macam tu. Mana ada senang. Keje ngan bapak pun bukan senang. kena ikut procedure gak. Tak buat keje, mcm mana projek nk jalan. So, semua kerja ada permulaan dan ada dugaannya. cuma cara kita mengatasi tu sahaja.

Owh, lupe plak nk mention. aku keje kecik je dlu. jadi draughperson. wah! MAen2 ngan autocad gitu. nak jadi seorang engineer yang serba boleh. Dan aku xsabar nak tengok RoL ni sehingga ke pnghujungnya...Imaginasi designer dah mcm powerful. harap rakyatnya tak la menghampakan.

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...