.:allahu:.

Monday, September 24, 2012

the Jobseeker: Part 2

Mata bertemu, lantas mengukir senyuman manis. yang kadangkala ada sindiran, yang kadang kala adalah sayang. aku tahu betapa ikhlasnya senyuman itu berbanding bertemu orang lain. Senyum menggatai. ok Diba, itu dah kategori censored.

Okeg, seawal pertemuan, aku dan dia bersarapan pagi di McD KL Sentral. Agak masyuk juga sarapan pagi-pagi dengan suasana orang berpusu-pusu sama ada ingin memulakan hari dengan bekerja mahupun pergi ke KLCC dengan bag serba serbi gedabak. Tak kurang juga ada yang ingin menaiki KTM yang aku teramat suka kerana perjalanannya yang lama dan tenang. Tak perlu tergopoh2.

Jom ikuti gambar yang menggambarkan 1000 satu cerita kalau kita tahu untuk mengimaginasikannya.


Breakfast di pagi hari...nyum2
 Dah macam nak sign kontrak berbillion billion billion ..ermmm 

mid valley megamall, third Floor. Siap ada Barbie Store lagi. Dulu tak silap kedai makan kowt. 

calling his parents...

kenny Rogers Roaster...second time for the lunch. 

Jam tangan besar kecik *a.k.a kapel punyer* 
Tengah ade diskaun time ni, so sapu je la kan. 

mat2 bang** selalu tak reti bahasa bila ade tulis benda ni. 

Komuter baru. Lebih selesa. Berbaloi aku xnaik awal2 semasa berebut ngan mat2 bang**. Siap ada tv lagi. Tapi aku tak berapa nak faham pasal apa. Mungkin iklan je kowt. 

Aku cair tengok poSe die camni...*Padahal aku yang tangkap, haru sihhh* 
perasan jap lalalala

nampak tak...nampak tak apa yang aku nampak! Pipi aku semakin tembam kerana tiada aktiviti luar!
 oowh... 
Owh, lupa. Saya ada bertemu dengan classmate kami di sini. *terkantoi jap* Shahira Diana & Fairuszila. 

Sekian..
P.E.A.C.E

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...