.:allahu:.

Tuesday, October 9, 2012

membebel

dah masuk hari ketiga aku datang awal opis sejak peristiwa hitam mencengkam jiwa yang berlaku pada khamis lepas. Ni bila bos tengok mesti haru nk kasi bonus 5 bulan la tengok asyik sejam awal je dak ni datang kan. Tapi apakan daya, yang pasti hanya dalam mimpi.

Lagi 3 hari sahaja aku akan menjadi lepasan Universiti secara rasminya. Memang tak sabar la nak reunion semula dengan dak2 batch 2008 Degree of Civil Engineering Universiti Malaysia Pahang dan bersua muka dengan the geng of Suksis second Batch. Yippieee...Rindu bangat sama mereka. Ape lagi, silalah jeles. Muahahaha....

Hari ahad lepas seperti biasa, menghantar adikku yang menggedik balik secara tiba-tiba. Dan masuk ini dah 5 kali dok menghantar beliau ke tempat belajar di SA. Padahal baru 3 mnggu kowt kelas die mula. Memang sengaja mencari pasal dak kecik sorang tuh. Dan yang paling mengkagumkan adalah penyakit kulit yang di 'hinggapi'nya itu hampir berkurang dan terserlahlah rupanya yang sebenar. Memang tersentap gak tengok perubahan ketara setelah hampir sebulan minum shake Herbalife F1 sahaja. Tak perlu susah berat hati makanan sihat Herbalife mahal nak mampus. Tak perlu fikir kena beli full pakej baru leh nampak kesan. Just take Herbalife F1, blander dan buah buahan favorite masing-masing, blend it together2, and wallllah. Nyum2 sedap tak terkata. Sampai aku yang rasa ni pun leh nak buat lagi pula. Kalau tidak, malas mak aih macam lembu tido siang, nak ragut rumput pun depan mata je. Kalau nak sedap je pie kampung seberang contohnyer la.  So, nak cantik nak lawa nak anggun nak kurus, mesti wajib rajin.

Dan hasilnya, ibu kate aku nmpak kurus sikit. Sikit ye je. Sebab aku la yang paling termalas sekali nak buat. So bila adik aku buat tu lah baru aku ngensot nak sikit. Nampak tak pemalas tahap gabannya aku ni?

Then minggu lepas aku beli khas untuk aku sahaja. Tak tahu la aku melantak ke ape ke Herbalife tu sebab tak sampai seminggu tinggal separuh bekas je! Gulp! hahaha...but thanks to abang member aku nih. Bila habis je aku cari die *Sorry couch nani*. Malas nak tempah sebab untuk aku makan je pun, lum terfikir nak buat business. Nak beli banyak2 space kat umah tak de. dah macam kena beli rumah sebelah nak tampung barang dalam umah yang kecik tu. *Alasan lebey*

Dan baru2 ni, berat ibu alhamdulillah ade turun sampai die sendiri tak percaya. Dan die pun baru jumpa Dr pakar untuk check darah dan perghhh, gula dalam darah die turun mendadak! Sampai Dr tu pun ingat ape la yang bonda aku ni buat sampai turun mendadak begitu. Tukar darah ngan orang laen ke ape.

Dan pagi ni aku mencuba juga menghabiskan air sebanyak 2 litter namun hampeh. aku dah tewas dulu. air banyak meleleh keluar dari meleleh masuk dalam perut.


Sekian...
P.E.A.C.E


2 comments:

angahpikah said...

betul ke wei herbalife berkesan? hahah.. aku ni makin gemuk ni.. waaa...aa

hOney n' cLOver said...

Bagi aku memang berkesan...
yang penting rajin buat...
Staff opis aku ni makan, dlu rupa die lebih besar dri shabab, skang ni macam aaron aziz...hehe

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...