.:allahu:.

Tuesday, October 30, 2012

WW#9


ni just ayat sebagai kate semangat je. Kalau die tak belajar leh jadi owner, kita yang belajar ni mesti lagi hebat dari dia. Bezanya dia tidak terikat dengan mana2 ilmu yang dia balajar. He having a self learning. Kita pula sudah ada sistem pendidikan yang amat teratur dan tesusun. Just ikut ja. Tak perlu bersusah payah memikirkan apa yang perlu di belajar. Dan bila belajar, kita akan menyerlah sekurangnya2 lebih dari 1 subjek daripada berpuluh2 subjek yang bersistem itu. JAdikan ia sebagai salah satu langkah menuju kejayaan. 

macam aku ni. Dah la tak suka fizik dari sekolah lagi. Tapi terlebih2 pulak subjek fizik ni mendekat menuju kejayaan. Begitu juga dengan Add math. First time quiz, sikit2 E. Amek ulangan, pun E. repeat soalan sama, E! E! E! E! Sampai kan tanya  Kementerian Pelajaran, E tu Excellent kan? Muahahahahaha....

Dan menjawab dengan bahagianya. Bila keluar result, mak kau! semua subjek ngira aku score. Subjek yang membaca semua kantoi termasuk la pendidikan Islam. Itu camne leh terkantoi pun tak tahu la. Practical aku lulus, bab nak tulis balik plak hancusss. Apa apa pun yang penting kita ada niat hendak belajar tidak kira ilmu apa yang kita pelajari.... 



2 comments:

angahpikah said...

aku plak asal test D.. kalo E tu excellent.. D = da boom! hahaha.

usaha tangga kejayaan sbnarnye

hOney n' cLOver said...

hahaha...bermula dengan kegagalan...

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...