.:allahu:.

Wednesday, December 12, 2012

Bulan ke lima

Hokeh, dah nak masuk bulan ke lima aku bekerja. So far alhamdulillah, no traffic jam, never late to go to work, less fuel, less time on road, and gain weight. GAIN WIGHT?! warghhh, ni yang tak boleh bla. So far aku dah cuba mengurangkan pemakanan dalam kehidupan seharian dengan mengantikan Shake F1 Herbalife for my breakfast only. But why i am still gaining some weight? definitely not good at all.

Mana taknya jah, ko melantak makan tengah hari macam petang karang ko akan ada perlawanan final bola jaring macam zaman sekolah dulu.

You are wrong girl! Kau mana boleh sama kan zaman sekolah kau dulu dengan zaman sekarang ni. La ni, kau drive kete, xsampai 10 minit dah terpacak depan opis. tu pun kira kau dah slow seslow2nyerlah kan pasai nak jimat minyak punyer pasal. kalau boleh nak bawak 30km/h. Time rehat je sejam plak die kasi. Memang no time to meronggeng sana sini la. Lagi2 kedai makan kat seberang opis je. Jalan tak sampai 20 langkah dah duduk balik, makan! Pusing-pusing orang yang sama makan sekali. Orang dari AZRB nuh. owh, makan plak tu nasi asyik ponuh memanjang lahai. Mano tak naik borat eh. 

Then balik opis duduk balik, ngadap pc. And so, the food you eat did not have time to turn it into energy last2 tukar jadi lomak berketul2. Nak membesar kat perut plak tu. dah nampak cam orang ngandung pon ado. *boooo, tipu besar!* 

Ok so far tak ada lah nampak aku ni besar. Syukur aku di lahirkan dari baka tinggi lampai. Jadi berat takat 2 kilo naik tu xberapa nak nampak. Tapi macam mana dengan lepas ni?? Petang takat makan kuih je ok la kot. tapi takkan hari-hari nak makan kuih je? nak kena ambil hati family gak makan nasi depan diorang. Nanti diorang ingt aku boikot nasi kat umah plak. Lauk memanjang meliurkan je. 

Makan nasi with shake adalah sama sekali tidak di galakkan woo. Shake tu pengganti nasi. Tahu couch aku makan due2 skali mau aku kena ragging sama dia. So pagi jela aku telan dan so far, sembelit tarak, senggugut pun tarak. Energy mengagumkan. Belum lagi aku tido dalam opis kerana terlalu bosan yang kadang-kadang ada keja dan kadang kala tak ada lansung. sebab tak ramai orang kat PDP ni. So pagi siap keje, petang kau dah boleh sorok2 tengok movie! dan masih boleh bertahan sampai kul 12 bangun kul 6. Dan rajin telan air 2liter sehari. Tu pun ibu dah bising ajak pie joging kat tasik perdana tiap-tiap hari sabtu. Aku plak niat nak berEye Mo je kat sne kan2... 



P/s: mungkin lepas ni aku try pie keje naik basikal pulak kan? 

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...