.:allahu:.

Tuesday, January 31, 2012

Love tree

cute tree sticker....
























comel plak bila tengok....haihss...

sumber: En goggle yg tampan....

wazzup

dok bilik, biase la...tak ada sangat mende yang boleh dibuat...mesej pun tak ada lansung memberi perkabaran bahawa mesin dah ok ke belum....last2 aku plan dok kat bilik je.
hari ni hari last dalam bulan januari 2012...tahun depan dah tak jumpa dah...dah genap sebulan 2011 meninggalkan segala memori dan perkara remeh temeh yang dilakukan....
perangai orang tak suka tapi dia pun buat prangai yang sama, part time job, study, carry mark rendah..entah lah...semua nya dah berlalu...azam tahun ni? sebenarnya tak terfikir pun..

kalau dahulu masa sekolah, selalu juga fikir...
sekarang ni...walaupun tak berapa nak ada life, selalu je ngadap laptop, pergi kuliah, jawab exam.....kadang2 rasa dah macam deja vu...
berulang kali...benda yang sama.....
tak tahu la lagi 2-3 tahun bagaimana pula....

tadi dok browse fb...member message satu social network yang baru..xtahu la betul ke x...
tapi xsalah pun nak cuba kan? kata leh dapat duit... tapi ade ke orang nak kasi duit free dalam dunia ni...? duduk ngadap laptop, cari orang join, then dapat duit? mungkin sekarang ni cmtu kowt orang cari duit....

sekrang ni berjinak2 nak buat business. Atau more to nak dekatkan diri dengan business.. mana tahu, dalam 10 tahun akan datang boleh bukak business sendiri....
tapi, sekarang ni harap sangat dapat jadi Engineer...busineeswoman, maybe my second choice if i given a choice....


link social network baru tu: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0d63e

Tak salah mencuba kowt...saja suka2...

Monday, January 30, 2012

AJL26

yeah, kembali lagi...
hari ni ja 3 post berjaya di lakukan...
nampak sangat tiada apa yang boleh dilakukan selain berinternet...mungkin alat di lab soil agak kebingungan melihat kami2 ingin membuat test di musim cuti...haha..sebab tu result yang dikeluarkan pun negative...last2 pulang dengan kehampaan...>.<

semalam, tanagn hampir2 nak terkoyak gara cuba memecah masuk bilik aqma yg terkunci di luar...kesian beliau....ini semua gara2 dok ramai2 geng senior awam penuh di cafe gara2 Anugerah Juara Lagu yang ke 26 diadakan di stadium Putra Bukit Jalil di adakan. So ape lagi, pusu2 la kami2 ni pie menengok di bawah...namun seperti agakan, sejak categori2 dilupuskan sememangnya tak semeriah dahulu....

AJL ke 26

barisan artis bertanding....

Aizat - sungai lui

persembahan Alyah kisah hati tidak menghampakan malah mengagumkan...suka tengok persembahan beliau

faizal tahir dengan karma sememang luar biasa setiap tahun....

FT rehearsal...

3suara: Shila, Ning, Jac tidak menghampakan....

Kejutan. Hafiz juara AJL 26 dengan hanya seluar track dan t shirt...persembahan yang terbaik dengan lagu awan nano.....



ayat skema bagai...haha..yang penting, tengok persembahan ja...sapa menang belakang kira...sebab bila dah tengok persembahan baru boleh kondem apa2 yg xpuas hati...ahaha...
apa-apa pun sangat puas hati sebab hafiz menang...sebab memang suara dia terbaik! kalau bukan dia nak aizat ke....hahaha...banyak songel plak...janji baju tidak melambangkan kemenangan....tahniah Hafiz..^__^





Sunday, January 29, 2012

biarkan aku jatuh cinta



*
Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

**
Dan biarkan aku padamu
Menyimpan sejuta harapan
Aku padamu
Rasa ini tulus padamu
Takkan berhenti
Sampai nanti ku mati

Reff:
Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan
Saat kita jumpa
Biarkan aku 'kan mencoba
Tak perduli kau berkata
'Tuk mau atau tidak

Back to *, Reff

nyanyian ST12













isnin datang lagi....

hai semua readers...ade ke?? hahaha...tak kisah la tu semua kan...yang penting, saya nulis bukan untuk di baca semua dan mendapat kritikan lalu mendapat award, tapi sekadar untuk diri sendiri yang kebosanan dan suka suka....eh, did i just said i am bored? Nope, i am not bored. just to find a way to do something fun again...yeay!

kejap jer, pejam celik, rupanya dah hampir seminggu tinggalkan rumah sejak cuti tahun baru cina hari tu...
kejap je hari ni hari isnin, hari sepatutnya kena pie lab...semalam ade mention kan nak buat diri ini sebusy2nye kan? guess what? dapat bad news pulak...hahahaha
life is so suprises..and i really lOve it....
bilamana dengar bad news kat sana, terus arghhhh...bukan malas, tapi frust sebenarnya...more like, ape yg kita plan, Allah yang tentukan...yup, sememangnya Dia Maha adil dalam semua perkara. dan setiap perkara itu ada hikmahnya....

tu yang sekarang ni menepek di blik lagi dan menulis blog..sebab rasa seperti tak di perlukan di sana...erm, ke aku je yang sebenarnya buat andaian sendiri..tadi mesej member pun cam memang tak payah datang pun xpe ja...is that an excuse for the lazy me? ahaks, i dont know....

semalam try2 memasak...dan sekali lagi dihujani dugaan..nasi yang aku masak mentah....arghhh...tu la, masa dlu ade peluang xmo dok dapur tengok bOnda masak..sekarang ni, makan la ko nasi mentah...wuuu, nak balik....huaaaaa....hahaha


banyak songel plak...syukur la at least dapat makan dari tak dapat makan lansung.. dapat gak merasa kesusahan orang yang makan mungkin seminggu sekali...alhamdulillah...

nyum2..the western....
ni beli kat kuantan ja....
try yang ni pula....













terliur kan? hahaha.....saja buat jahat bagi mereka yang tinggal kat asrama macam saya...

Sumber Gambar: En gOogle...





Saturday, January 28, 2012

Journey 2: The mysterious Island

hari ni dah hari keempat dok menepek di bilik sorang2, tanpa berbuat apa2....ditemani bunyi orang bancuh simen siang malam...memang rasa duk tempat horror pun ade. Kalau buat movies memang menjadi ni...
bila lapar je turun...
syukur ade die sebagai peneman, dan Dia sebagai penenang hati...
sekurang2nya, bila ngaji, xde gangguan orang cakap kuat2...
hari ni hari ahad...
mesti best mintak ayahanda buat sup tulang...lepas tu bOnda guna plak tulang tu buek masok lOmak...
arghhhh, kempunannya nak makan....>.<
sekejap sangat balik...tulah, masa sekOlah xdok asrama....
sekarang di uji dengan perkara gini...
harap2 esok busy se busy2nyer....xde rasa nak balik sangat....

hari tu pie tengok journey 2 in 3D....
and of cause my favorite actor, the rock, dwayne Johnson ada...
yg bestnyer cite ni, FANTASY...o yeah..and i really like science fiction....
dah la dalam 3D...memang layan habis la...
memang sanggup aku balik kete tukar contact lense semata-mata nak tengok cite ni....wow, fantastic...
directed by Brad Peyton like no ordinary movies, it was a brilliant...mane tak comel, gajah setinggi lutut orang?? comel je the Rock angkat gajah tu....haihsss...

synopsis:
Hank, in an attempt to bond with his step son, solves the code which eventually reveals the co-ordinates for the Mysterious Island, which were hidden in three novels-Treasure IslandGulliver's Travels and Verne's Mysterious Island. Sean believes that his long lost grandfather was the one behind the transmission, and that he has discovered the island. Sean and Hank immediately set out for the island of Palau. Both Hank and his wife, Liz, don't believe anything that Sean is convinced of, such as the fact that the Mysterious Island could exist and that his grandfather discovered it, but after Hank considers that this trip could help bring him closer to his usual anti-social step son, the couple decide it would be ideal. 


source: en Wiki comel

Tiba2 terasa nak bace ketiga2 novel tu; Treasure Island, Gulliver's travel and Verne's mysterious Island....^___^


kala ini...

malam2 ni, dok melalak pon sodap...hahaha...jam telah menunjukan ke angka 11.26 pm...
sambil kunyah2 kerepek yg ibu bungkuskan hari tu...
nasib baik ibu bungkuskan...tidak la kebosanan sangat di BLOK ini....
beria2 balik awal padahal rasa malas nak pie lab tu menebal lagi....ingatkan hari ni bukak. sikit punya semangat bangun awal nak pie, sekali tutup...memang sedikit kecewa di situ...

dah la dok sorang2 ni mencabar kewibawaan sungguh...
dan yg paling takutkan sekali adalah manusia....ermm, harap2 xde pape....felo pun cam kejap ade kejap xde...
dan tadi boleh plak dengar macam ade orang bancuh simen kat bawah..memang xbrani la nak turun...
ingat nk pie blik member...die pun keseorangan gak...tapi sorry geng..aku xbrani gak nak turun2 time2 camni...ahaha
belek2 FB, twitter, seronok baca orang dok update dok rumah wat ape....tu pun pada pandangan dan persepsi aku yg jujur ni, mereka tu masih tidak tahu nak bersyukur lagi....

sekurang-kurangnya aku bersyukur dapat balik walaupun kejap...nampak la juga keceriaan pada wajah bonda ayahanda bila aku pulang...dan dinda yg suka cari pasal dengan aku....terasa juga diri dihargai...

okeh, aku dah tak tahu nak bebel ape lagi dah...yg penting, baru aku tahu, ramai gak yg birthday die bulan 1 ni yerk...selamat menyambut hari lahir wat kawan2 yg lahir di bulan 1 ni...sekian~~
Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...