.:allahu:.

Tuesday, June 26, 2012

Have fun with a lot of opportunity! Be a part of #ChurpChurp

 Be a part of #ChurpChurp
wah, dah hampir seminggu menanam anggur di rumah. Sudah menampak kan hasilnya bila mana berat badan bertambah! Ya Allah! Ape la nak jadi ni kan...
hahaha...tapi apa-apa hal pun, janji keluarga gembira. Apa nak dipeningkan. Keluarga itu satu kewajipan untuk diri kita, tak kira la di mana sekali pun....

So, for the type being, i decided nak teruskan juga penanaman anggur ni. Hahaha....
but with some plan. Biase la kan, dalam hidup ni kena bijak membahagikan masa. So, aku decided nak belajar menjahit. Wah, dapat siapkan sepasang bju kurung pun jadi la. Semangat gila aku. special di hari raya. So siapa yang nak buat tempahan sila tnggu lagi 2 bulan eh...hehe....

Memandangkan masih fresh graduate lagi, so mesti la angan2 pun masih tinggi mengunung jugak la kan. Macam2 mahu. Dan yang paling penting, AKU TERINGIN NAK BMW sebijik..fuhh, lega...hehe








Jeng2..haaa, mesti la bukan kerete camni lakan...dah macam transformer dah aku tengok...





Wahhh, sangat teruja...Suka gila tengok style die...
Sekali tengok harga dia... Boleh melayan roh aku wooo...haihss, ade tak anak orang kaya kat luar sana nak kasi kat aku sebijik?? terpakai pun jadi la kan...hahahaha. Tak pun yang ade tapi selalu tak bawak tu, nak kasi pegang pun jadi la kan....


  


Honda pilot, smart gak masuk site ni..
ermm, boleh ke?? 


Ni die tulis Model baru Accord. Biar betik. Smart laaa..huuu..

Honda pun ade style gak. Tapi die makin lame makin mmbesar...Tak mcm model dlu. Espcially civic model. Huuu, tak suka Civic yang baru. Dulu tak suka model Accord yg lame. Sekarang ni, perghhhhhhhhhhh....Ada style...
























Jeng2...

Anyway, right now, i'm still in love with my FL...Handsome gak baby aku yang sekarang ni....Meluncur megah di jalan raya. Kereta buatan Malaysia....




Thursday, June 7, 2012

tamat sudah

yeaaayy, akhirnya tamat sudah pengajian aku yang bertungkus lumus bekerja selama hampir 4 tahun ni. haaaaa!!! rasa nak menjerit je sekarang ni tapi soda sikit orang belum habis paper...hak2...

Alhamdulillah, semalam secara rasminya aku sudah pun menjadi alumni uMp ini.  eh?! FYP lom hantar jangan mimpi nak graduate yer cik kao oii... SV kamu siap geleng kepala bila kamu jumpe die. hish, sv2 jangan sebut. memang malas tahap gaban nak buat keje. kalau dulu masa dok c12 ingat lagi, lepas habis ja chow balik, tak toleh2 belakang dah. cuma ikut aktiviti suksis ja. Tapi sedeh, dalam2 banyak aktiviti suksis yang untuk cuti semester aku berjaya datang 2 kali daripada 6.  Apa-apapun, perancangan selepas ni lebih penting dari segalanya... wah, tak sangka dah 23 tahun hidup di bumi Allah ni. Dah 4 tahun rupanya menjalani kehidupan sebagai seorang siswi di pahang darul makmur ni. segala pahit getir yang dialami dari tahun 1 hingga sekarang dah semacam semalam berlakunya. amboi, hyperbola sungguh ni. Mentang-mentang dah habis kannn...ada member siap baru ja mula paper pagi tadi...

So, semua tu dah menjadi asam garam kehidupan yang kadang kala buat kita senyum, gembira, seronok, stress. Ada kawan yang makan kawan.  Tapi tak mengaku-ngaku sampai sekarang. YAng part terbaiknya bukan dari aku sorang je. So no comment about that. Dan yang memang tak boleh blah skali bila mana ada member kate saya sudah berjanji berkawan sampai bila2 dengannya. tak boleh mungkir janji, LANSUNG. sampaikan yang lain ajak tak nak ajew. tapi bila die jew pergh, larut malam ku rasakan hening pagi.wow. aku sungguh TERHARU la kan bila mendengar. begitu kuat BFF mereka ni. But then it goes like frustrated when it happen was otherwise. rupanya dengan member lelaki. Aku pun cengang bagai nak habis sampai xtahu nk buat muka cmne. Kalau dah kawin den xkisohnyer. ni lelaki kowt. baru kenal di U dan bukan sejak lahir ko bukak mata terus tengok die. WTH???

memang saat itu hati aku sudah kosong..kosong..kosong..owooo...Hilang segala bagai respek kat mereka2 tu dah. Tak tahu mana nak percaya. Dem!! And i really hate that felling the most!

apa2 apahal pun, perkara dah berlalu. Dan aku just keep it as part of my reminder. Human is not perfect. and there will be someone to be part with u and that make your life perfect. Dan dalam suka 'memakan' itu, Allah berikan kawan yang bijak menasihati kita. alhamdulillah. Aku berharap mereka ni berubah insya Allah. Tiada yng lebih mulia dari doa seorang teman kepada dirinya. Dulu masa mula2 kena, ingat lagi. memang aku sumpah sesumpah sumpahnya. Tapi nak face to face bapak bapuk xbrani. tahu pulak diam diri. Tapi alhamdulillah, aku ada kawan yang memahami. Thanks for saving my life for that. And i really appreciated that moment together.  Suksis dan my forth year moment..  I am not saying i am too good. nanti keluar plak status hot 'bajet bagus' yang tanpa usul periksa. time tu kalau aku nak bengang memang boleh kowt. dah habis la katakan. hahahahaha


Bila bukak mata, tengok hari dah khamis. bukan pagi, tapi dah malam. Nak hampir 2 mnggu lagi akan meninggalkan bumi pahang dan bermulanya sebuah kehidupan berkeluarga. Erk?! Ehem2..tu dah memang process kan. tak kata apa2 pun. Andai dah tertulis dalam loh mafuz terima je la.  Dan jika si dia adalah hati sebelah ku yang hilang itu selain keluargaku adalah millikku, dan aku adalah tulang rusuk miliknya yang hilang yg Allah ciptakan aku sebagai miliknya, akan aku pertahankan.

Tapi of cos, bukan sekarang. Aku ada banyak plan yang hendak dilakukan sepanjang lepas belajar ni. Ok la, sampai sini je dlu. babai




Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...