.:allahu:.

Wednesday, November 21, 2012

melalut

Okeh, tak ada benda nak story sempena tahun baru maal hijrah 1434 H nih. Yang penting ana pun nak buka buku baru lah. Dah hampir 4 bulan zaman hancus-menghancus sesama rakan berlalu. Mari mula hidup baru lah. Dan sekarang ni, saya cuma tak sabar nak tunggu gaji masuk ja....lambatnya bulan 12. Saya dah nazak dah ni...hurmmmmm

Owh saya lupa nak mengucapkan selamat manyambut maal hijrah buat orang muslim seluruh dunia dan happy deepavalli untuk penganut agama Hindu. 



Wednesday, November 7, 2012

WW#10


Ni ada kisah nak share. Dulu masa zaman U, biasa la kan, tak pernah duduk jauh-jauh. Paling jauh pun takat Negeri Sembilan saja. Tapi apa la sangat dengan program untuk 5 hari homestay di Pelegong. Hehe..*ngimbau plak, tapi time tu paling best kowt*

So, tikam belakang ni memang jarang selalu dengar la. Paling banyak dalam filem melayu. Sebab tu masuk ja U aku pulun tengok taiwan/korea/jepun/anime habis-habisan sebab bukan orang kita yang berlakon walaupun in realiti semua itu adalah perkara yang pernah berlaku *kecuali anime la* 

So, bila dah duduk asrama kononnyer hendak menimba sedalam lautan ilmu, mengorek berkilometer pengalaman, last2 diturunkan juga dugaan yang bagi aku agak tak berapa nak kena. Tapi Alhamdulillah, sebab Allah itu maha Mengetahui. Jadi Dia tahu aku mampu mengatasi sebab itu dia turunkan ujian yang bila fikir-fikir balik agak childish orang yang melakukan perangai itu kepada aku yang suci murni nih. Wallah, ayat pedas dah keluar. 

Maka, aku bersyukur sangat di kenalkan oleh mereka yang tak tahu menghargai cuma tahu mengata ngutuk benda tak berapa yang betul tu kerana menjadikan apa yang aku jadi sekarang. Harap Allah memperkenankan doa agar kawan bukan sahabat aku berada di jalan yang benar. 

P/S: Membebel lagi. Kalau tak bebel tak sah. Kan dah tak jadi wordless wednesday dah...hurmmm.... 

Sunday, November 4, 2012

Isnin yang lemau

hari isnin. Tolong la jangan lemau2 first day ni. Lemau sebab nak ngadap GIS ni...=.=
tapi, mesti juga semangat. Gara2 kes gaji bulan lepas sudah habis pada awal bulan ni a.k.a semalam. Huh! Dem! sekejap je habis. Dah la siap kena potong lagi sebab cuti konvo hari tu. wuuuu, bulan ni ade duit nak makan je. Duit benda2 lain dah tak ada. Nasib baik dah bayar duit kete. Tidak nanya je. Baru plan nak simpan banyak.

Gara2 turun low yat. Nak2 plak ade gadjet baru dengan pertunjukan Windows 8. dem! Menarik2 hati kewanitaanku untuk memilikinya. Dah la smart. Hampeh tengok harga. Siap ngan touch screen lagi. Nak fikir nak bayar ptptn lagi. Dem! Belum nak beli rumah lagi. Dem! Belum ada itu ini lagi. Gosh gosh gosh! Terasa nak sambung balik keje part time semula. Memandangkan hari sabtu ahad free....





P.S: Tapi memikirkan semula tiada keperluan, so tak payah la beli. Bukan penting mana pun. Setakat nak menunjuk dan tak ada guna sangat. Dem! me, silalah bersyukur. jangan membazir. Silalah menyimpan.


Thursday, November 1, 2012

Br1M

Akhirnya berjaya juga aku menggodek mendaftar secara online benda alah ni. Kita nantikan keputusannya. ;P




Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...