.:allahu:.

Wednesday, January 9, 2013

Lotih ngadap software~~~

rasa best plak update blog sambil2 dengar alunan bungi gerudi kat tingkat bawah, lepas tu bunyi orang nak pecahkan dinding. Tak masuk lagi dengan gegearan tahap melampaunya. Dengarnya company yang aku keje sekarang nak renovate bawah nak pagi pekerja baru masuk. Dengarnya la kan. Betul ke idok tak tahu la. TAkutnya dia angkut mereke2 yg bekerja di site kerja dalam opis.

HAri ni nak story betapa tensionnya aku bermain dengan GIS software ni. Nak suro buat macam2, tapi aku hanya dapat yang basic learn sahaja. Huuu~~~ Merana gak nak explain...Tak ada maknanya nak kata aku ni hebat. Takat masukkan, edit, dan save. DONE!

Ada beberapa kali la jugak, dok sibuk kusyuk masyuk buat keje, sekali not responding. Aku boleh terima lagi. Tunggu la kejap sebab leh curi2 on9...muahahahaha...Tapi bila dah keluar error, memang bala! Erkk, dah la tak tersafe sebab dok mengedit. Agak down la juga semangat aku tang2 tu gak. Rasa nak campak pc depan ni baling dari tngkat 3. Tak pun suro orang yg buat renovation kat bawah ni, gerudi sampai ok. Pada waktu tu je lah kan.

Tapi apa2 hal pun, setiap kerja yang dilakukan hendaklah bermula dengan bismillah, dan berakhir dengan alhamdulillah walaupun dalam keadaan tensionnn...Harap dapat naek pangkat n naik gaji lepas ni....aminnnnnn...niat nak senangkan family...insya allah... ;)

No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...