.:allahu:.

Sunday, January 6, 2013

Tahniah en Muhamad Hafizzan!

yoshaaaa, poSt tuk kali ni adalah sempena sambutan si dia mendapat kerja di Kuala Lumpur. So it is all in my treat. Yeay! Walaupun terlewat dua bulan. Semuanya ikut kemampuan. Apa apa pun, tahniah kepada Hafizzan kerana berjaya mendapat kerja. dan of cos semua bermula dari bawah kan. Semoga carrier awak bercambah menjadi seseorang yang hebat tidak kira disisi-Nya mahupun di mata masyarakat. Aminnn... 

Ikut perkiraan kadang kala aku ni kira jahat juga. Ada ke patut bagi lelaki tension ngan kate yang bukan2

"awak, awak nak datang bulan 5 ni kan??"

Hahahaha, maa ne. Tapi aku suka sakat die dengan benda2 camtu. Suka tengok dia start malu2, tak tahu nak jawab apa, and then poof, he become a guy that so shy to talk about marriage. Hai la, comel nya awak ni rupenya. Kenapa la aku tak nampak side tu sebelum ni? Poyo tak ayat.

Jeng jeng jeng..inilah dia. Kali ni kami ke Sunway Pyramid. Tiada kenderaan tidak menghalang kami nak berjalan jauh. Kenderaan awam kan ada. Straight to the end of LRT aliran KJ, naek bus U623 straight to sunway pyramid. Jimat~~~~ Yezzzaaa! Mula-mula plan nak maen Ice skating. My favorite sports. Siap bawak gloves lagi. Tapi dia kata dia xmau maen sebab takut jatuh, jadi aku belanje dia maen archery berdekatan dengan tempat bowling. So di sana pun mula2 dia xnak maen gak. Aku pakse gak dia maen. Alasan sebab nak treat dia. 

Makan di sushi king sebgai alas perut memang berbaloi. Sebab lepas tu nak tengok wayang. Waaaa, tengok movie dengan perut penuh sememangnya terbaik. Tak perlu susah2 nak pegang popcorn dan teguk air sambil tengok wayang. Masuk2 je perut dah kenyang. 

Next, CZ12 at TGV. Ni sememangnya aku sarankan bagi sesiapa yang meminati aksi komedi. Memang the best by Jackie Chan. I love it. Tak berhenti-henti gelak. Dan bahasanya memang senang faham walaupun mereka berkata dalam bahasa cina. Mereka guna basic yang sangat mudah nak faham. 





Movie yang berbaloi tengok di pawagam walaupun tiket awal2 ni agak mahal la jugak. 
But mostly, berbaloi. 



No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...