.:allahu:.

Monday, December 9, 2013

True Story #33 - cemburu


Dok membelek muka buku, terjumpa gambar ni. Teringat zaman u dlu. zaman nak kenal apa itu couple, apa itu dating, apa itu pakwe makwe. 
Dan bila dah kenal, dah tahu apa maknanya, dah ketahui mana baik mana buruk, mula la satu persatu dugaan itu datang. Dugaan selalu keluar berdua yang dulunya beramai. 
Dugaan yang dulunya berkumpulan kini berkumpul dua. 
Dugaan yang mana bila di mata kita tampak manis, di belakang xtahu buat apa. 
Dugaan di mana kalau mesej itu hanya sepatah hantar selepas 3 hari tak bermesej, mula lah nak baran tak tentu pasal. 
Dugaan di mana bila nampak bukan kawan kita yang balas post kat page dia tetapi di balas laju, bila pos sendiri pandang pun guna hidung saja. 
Dugaan bila hati geram tak tentu hala.
Dugaan...YES. Selagi masjid itu belum di bina, selagi itulah pihak ketiga akan sentiasa menghasut. Wallah, bijak permainan di situ. 

Kerana permainan berkawan dengan lelaki itu adalah satu dugaan, sampai bila ia akan terus bertahan? 



No comments:

Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...