.:allahu:.

Wednesday, April 24, 2013

Curi masa

Sesuka hati saja bila nak mencoret. Kadang-kadang idea datang mencurah-curah. Time bila sedang termenung pandang maps segala bagai. Bila buka je helaian putih ni, idea tadi terus lesap. Nak berilusi jadi mati. Nak mengarang pun jadi macam kerang. Seakan-akan isinya dimakan, kerangnya dibuang. Bagi yang baik hati, gunakan sebagai perhiasan.  Mengikut kepandaian sendiri, ikut kreativiti sendiri.

Tadi, berjaya juga curi masa sarapan pagi dengan En abang di site dia. Itu pun sebab kena pergi JPS uruskan hal surat menyurat. Sampai JPS, orang yang nak di temui meeting besau. Last-last sendiri yang fotostat kan surat yang sendiri mahu. Apa-apa pun sendiri kena ikhlas.

Jadi sebagai ganjaran, minta pada bonda nak pergi sarapan bersama-sama en abang. Singgah dulu di ofis dia bersebelahan dengan ofis yang dituju. Saja nak buat suprise. Dah alang-alang datang, jumpa sekejap pun jadi la. Tiba-tiba rasa rindu nak jumpa. Kalau ayahanda dulu kerja kat SA, mesti akan singgah ofis dia pula kalau pie JPS Selangor. Wah, bukan maen lagi kau.

Maka, bergeraklah menuju ke site en abang. Saja bagi semangat bagai memandangkan dia sentiasa sibuk. Kasi relax tapi dia juga yang kena belanja. hehehe. Culik dia sekejap pie makan roti canai di kedai berdekatan. Padahal pepagi dah telan Vanila Shake herbalife. Terserempak pula dengan tunang zue and the geng makan kat situ. Buat dunno je. Hidung tersumbat, tekak xselesa. Jadi pendengaran kurang sikit. So apa yang diorang dok perli-perli ka, cakap ka, angguk senyum ja. Sorry nar. Layan en abang lagi best kowt tadi...hehehe











Rindu. Baru jumpa tetapi dah rindu. Ape penyakit pun tak tahu lah. Sepatutnya kalau dah jumpa terubat rindu. Ni tak. Makin menjadi-jadi. Kalau tahu tadi tak payah jumpa pun tak apa....

Tuesday, April 23, 2013

Macam Bagus Juara Futsal antara site

Ahad lepas teman en abang pergi maen futsal. Main under company. Lawan antara site construction dan group dari HQ. Dan semestinya yang menang mereka dari site construction. Bina badan punya orang....

 

Siap ngan hamper bagai. Tapi gaji staff tak naik2 juga. Hehehe...

Geng UMP. Leh dah ni buat reunion...


Sempat bergambar dengan Kak Yah je. Zuraida bz ngan ajk nyer. Aku pun terlibat jadi penolong kira markah untuk game. 

Juara, Macam Bagus punya team. En abang punya team. Tahniah MHMZ. Sekurus-kurus awak, awak nampak hebat... 


Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...