.:allahu:.

Wednesday, August 28, 2013

Tak sangka hari ni dah masuk bulan lapan. Eh, Ahad ni dah masuk 1 hari bulan sembilan dah. Dah setahun den koroje upenyer. Laaahai, pojam colik yo. Alhamdulillah, Allah Maha memberi rezeki. Permudahkan segala urusan ku Ya Allah, permudahkan urusan sahabatku yang lain juga.

Banyak betui kejutan bulan Syawal 1434 ni. Pertama, member sekolah menengah akan berkahwin Jumaat ni. Alhamdulillah. So kira reunion beramai-ramai la ni. Semalam, member dari ganu a.k.a ex-roommate dapat interview di cyberjaya. Semoga Allah memberi dan mempermudahkan rezeki itu kepadamu sahabat.

Minggu lopeh, member suksis kawin dekat kampung den. Tapi jauh sikit la. Area Jempol sana. Haa kau, terus hari tu juga, en abang kantoi isap rokok kat site. Bukan tak tahu. Tahu. Tapi bila tanya dia kata dengan yakin yo tak. Den ngulang nak dekat 10-20 kali yo kato tak. Den malas nak persoal lebih-lebih. tup-tup check Samsung S4 yo yang baru di beli dua hari selepas raya, terang bondorang ada gambor eii dengan tangan kanan dok pegang rokok. Kot la rokok tau pen. Tapi xkan pulok pen yo berasap2. Kantoi subcon tangkap gambar yo. Muko dah encem dah, perangai entah hape2. Haaa, trang tang tang tu jugok la, lopeh yo den hantor member suksis den balik SA, terus molotop. Sampai kete bagi hon kek den, meraung keto den bawak 150 naek proton, lane kanan Federal Highway. Manno tak menggigil stering kreto.

Trimo kacih la hai S4 tolong tnjuk gambar clean & clear. Die memang terkedu habis la.

Tula, moral of the story, yang laki, kalau dah aweks tanya, jwab je la jujur. Wanita ni teraso yo kojap yo, kalau dah sayang tak ke mano...ni pun dok melekat lagi. Dah melenting cara camno pun still die dan ko. Nasib baik la an dio ni jenih niat dalam hati nakkan yo. Kalau tak nampak la den ngan orang lain doh. *perasan tak sudah, ni kalau dia baca mahu muncung depan2*







K.A.M.I.






Untuk diriku, kamu, KAMI, dia dan daku...
jikalaU lanGit mEmbiru iTu mamPu haMba gapAi, maKa sakTilah haMba...

JIKA HATI ITU SEPUTIH AWAN, biarlah ia bergerak dengan KEIKHLASAN, JIKA HATI ITU SETENANG LAUTAN, mengalirlah ia dengan KEJUJURAN, JIKA HATI ITU SEINDAH PELANGI, warnakanlah ia dengan KEBAHAGIAAN, JIKA HATI ITU SEHEBAT BULAN, sinarkanlah ia dengan PERSAHABATAN, JIKA HATI DILUKAI, sembuhkanlah ia dengan KEMAAFAN...